Bog prašta, Juventus ne! Hrabri Milan pao u finišu, Stara dama polako bira šampanjac (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 31.03.18. | 22:41

Torinski crno-beli u velikom derbiju Serija A slavili sa 3:1

Juventus polako, sa dozom opreza, može da sprema šampanjac. Stara dama je napravila ogroman korak u odbrani titule prvaka Italije, pošto je u Torinu u velikom derbiju pobedila Milan sa 3:1 u 30. kolu Serije a. Ekipa Masimilijana Alegrija tako je na najbolji način iskoristila poklon koji joj je ranije danas doneo Sasuolo odigravši 1:1 protiv Napolija. Sada Juventus ima velika četiri boda viška u odnosu na Napolitance kojima sledi i gostovanje u Torinu za nekoliko nedelja.

Delovalo je da bi Rosoneri mogli da krilima hrabre i borbene igre da opet učine prvenstvo ekstremno zanimljivim, ali Juventus je još jednom pokazao zašto je gazda na Apeninskom poluostrvu. Bio je ovo sedmi uzastopni poraz Milana od Juventusa u Seriji A, međutim, Đenaro Gatuzo može da bude ponosan na svoje igrače koji su odigrali muški i ravnopravno osim u poslednjih 10-ak minuta.

Izabrane vesti

Juventusu sada u utorak sledi okršaj sa madridskim Realom u četvrtfinalu Lige šampiona, dok će Milan u sredu odigrati odloženi Derbi dela Madonina sa Interom u Seriji A.

Pevaće večeras navijači Stare dame Huanu Kvadradu koji je ušao sa klupe i golom glavom u 79. minutu odškrinuo vrata velike i važne pobede. I to na asistenciju Samija Kedire. A upravo ih je Nemac širom otvorio, bukvalno nogom, preciznim udarcem u 87. minutu.

Nije to bila neka blistava partija Juventusa. Crno-beli nisu, kao neki njihovi konkurenti umirali u lepoti, ali je njihova igra donela rezultat na kraju.

gallery

Stara dama je imala početak derbija kao u snu. Previše su prostora odbrambeni igrači Milana ostavili Paolu Dibali, a ovaj je ti iskoristio na majstorski način. Šutirao je sa više od 20 metara, bila je to žabica koja je odskočila i Donaruma je ostao nemoćan.

Ali, Milan je večeras bio vrhunski “našpanovan” zahvaljujući ratobornom Đenaru Gatuzu. U 16. minutu Hakan Čalhangolu je sjajno centrirao, Andre Silva je glavom zahvatio loptu, ona je čak po prstu zakačila Asamou i završila pored stative.

A onda je usledio pravi kontraudar Rosonera. I to preko bivšeg “vernog sina” Juventusa, Leonarda Bonućija. Štoper Milana se samo poklonio posle još jednog Čalhanogluovog centaršuta i glavom zakucao loptu u mrežu. Što bi naš narod rekao, ko će kome, ako ne svoj svome.

Najbolju priliku u drugom poluvremenu za Milan propustio je veoma raspoloženi Hakan Čalhanoglu koji je u 55. minutu snažnim udarcem dobrano uzdrmao prečku Bufonovog gola i zaledio na trenutak srce navijača Juventusa.

Ali, kako je vreme prolazilo, delovalo je da Rosoneri padaju u igri, a Juventus takve situacije nikada ne propušta.

Serija A - 30. kolo

Subota: 

Bolonja - Roma 1:1 (1:0)
/Pulgar 18 - Džeko 76/

Atalanta - Udineze 2:0 (0:0)
/Petanja 68, Masijelo 74/

Kaljari - Torino 0:4 (0:0)
/Falke 61, Ljajić 65, Ansaldi 79, Obi 89/

Fiorentina - Krotone 2:0 (1:0)
/Simeone 3, Kjeza 62/

Đenova - SPAL 1:1 (1:0)
/Lapadula 30 penal - Lazari 60/

Inter - Verona 3:0 (2:0)
/Ikardi 1, 49, Perišić 13/

Lacio - Benevento 6:2 (1:1)
/Imobile 19, 68, Kaisedo 60, De Fraj 66, Leiva 83, Luis Alberto 90+1 penal - Kataldi 23, Giljerme 51/

Kjevo - Sampdorija 2:1 (0:1)
/Kastro 62, Hetemaj 79 - Kvaljarela 26pen/

Sasuolo - Napoli 1:1 (1:0)
/Politano 22 - Rožerio 80ag/

Juventus - Milan 3:1 (1:1)
/Dibala 8, Kvadrado 79, Kedira 87 - Bonući 28/

Foto: Action Images


tagovi

Leonardo BonučiPaulo DibalaHuan KvadradoĐenaro GatuzoMasimilijano Alegri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara