Bolan i čudan poraz Majamija, Vejd zbog sudije ostaje bez plej-ofa?!

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.04.19. | 23:51

Toronto slavio posle produžetka, ali je sudija direktno uticao na rezultat

Majami je doživeo četvrti uzastopni poraz i plasman u plej-of je sve dalje za tim sa Floride. U zanimljivom foto finišu za plasman u doigravanje istočne konferencije, Majami je je u najgorem mogućem trenutku pao u formi i skoro izgubio korak sa direktnim rivalima.

Majami je večeras poražen u gostima protiv Toronta. Reptorsi su slavili posle produžetka sa 117:109 iako im pobeda i nije bila neophodna. Majami je sa druge strane ostao na devetom mestu na tabeli, sa pobedom manje od Detroita i dve manje od Bruklina i Orlanda. Šanse za plej-of su sada baš male...

Izabrane vesti

A način  na koji je Hit večeras poražen je više nego diksutabilan. Pri rezultatu 103:103 na deset sekundi do kraja četvrte četvrtine, Majami je imao loptu. Međutim, problem je što je sudija dao zvižduk za početak, a nije dao loptu Dionu Vejtersu koji je trebalo da je ubaci u igri. Majamijevi igrači su na zvižduk počeli da trče i prave kretnje, da bi potom shvatili a nema lopte?! Vejters je tek tada ubacio loptu, igrači su bili zbunjeni i Majami nije uspeo da lepo organizuje poslednji napad koji je završen šutem Džonsona iz teške pozicije. Promašio je i ušlo se u produžetak.

A tamo su Reptorsi bili bolji, Majami je ušao u seriju promašaja i Sijakam je trojkom 40 sekundi pre kraja za 113:106 rešio pitanje pobednika. Sijakam je sa 23 poena i 10 skokova bio najbolji na meč, dok je Lenard dodao 22. Na drugoj strani je najefikasniji bio Dvejn Vejd sa 21 poenom.

U drugom meču završenom večeras do ponoći, San Antonio je u gostima savladao Klivlend 112:90 i nastavio borbu za što bolju poziciju na Zapadu kako bi izbegao osmo mesto i okršaje sa Golden Stejtom. Oldridž je predvodio Sparse sa 18 poena i 13 skokova.

(FOTO: reuters)

NBA LIGA, REZULTATI

Toronto – Majami 117:109, posle produžetka (103:103)
/Vejd 21 – Paule 23, Siakam 23/

Klivlend – San Antonio 90:112
/Najt 16, Sekston 16 – Oldridž 18/

Minesota – Oklahoma
//

Detroit – Šarlot
//

Indijana – Bruklin
//

Memfis – Dalas
//

Hjuston – Finiks
//

Milvoki – Atlanta
//

Boston – Orlando
//

Njujork – Vašington
//

Golden Stejt – Los Anđeles Klipers

//

Portland – Denver
//

Sakramento – Nju Orleans
//

Los Anđeles Lejkers – Juta
//

FOTO: Reuters


tagovi

Dvejn Vejd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara