""
""

BOMBA! Srpska mafija i trener Steaue nameštali mečeve Bundeslige, umalo da bude mrtvih!

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.02.13. | 23:22

Lorenciju Regekamf sadašnji strateg Steaue je u septembru 2002. godine dok je igrao za Kotbus uzeo 200.000 evra od mafije iz Beograda da namesti da njegov tim izgubi sa tri gola razlike od Bajerna, ali je meč završen sa 3:1 za Bajern i tada su put Rumunije po pare krenuli „opasni tipovi“ iz Srbije

 

Izabrane vesti

Pa, čudo bi i bilo da se u celoj aferi nameštanja rezultata koja iz temelja potresa fudbalsku Evrope nisu pomenuli Srbi! Skandal direktno povezan sa mafijom u Beogradu je isplivao na videlo u Rumuniji.

Sadašnji trener Steaue Lorenciju Regekamf je 2002. dok je igrao za tadašnjeg bundesligaša Energi Kotbus upao u dil sa srpskom kladioničarskom mafijom da namesti rezultat prvenstvenog okršaja u Bundesligi i umalo nije izgubio glavu!

Bivši trener i trenutno funkcioner bukureštanskog Dinama, Kornel Dinu je ekskluzivno za Gazetu Sporturilor otkrio celu aferu iz 2002. godine.
„Kontakirao me je Julijan Kirica (Regekamfov venčani kum u njegovom prvom braku i reprezentativac Rumunije na Mondijalu 1994. godine op.a) i rekao mi da je Regekamf upao u velike nevolje sa srpskom mafijom. On je u septembru 2002. godine dobio 200.000 evra od srpske mafije iz Beograda da u meču Kotbusa i Bajerna namesti da Kotbus izgubi sa tri gola razlike. Ali, meč je završen sa 3:1 za Bajern i počeli su problemi. Opasni tipovi iz Srbije su tražili da vrati pare što je on odbijao. Tada me zvao Kirica sa molbom da spašavam Regekamfa jer su iz Srbije ka Rumuniji krenuli neki opasni tipovi sa namerom da povrate pare ili... Znate već. Imam veze u Beogradu i preko svojih poznanstava sam sredio stvari i Regekamf se izvukao“, otrkio je Dinu.

Kako MOZZART Sport saznaje pregovori u Beogradu su vođeni sa tipovima po imenu Mile i Zoran, od kojih je jedan nekada bio funkcioner Obilića. U celoj priči, sve je pošlo naopako kada je Regekamf zamenjen u 66. minutu u trenutku kada je bilo 2:1 za Bajern, pošto je do tada "igrao loše". 

Budući da je celu stvar otkrio funkcioner rivalskog Dinama, mnogi navijači Steaue su sumnjali u verodostojnost iskaza. Ipak, kako MOZZART Sport saznaje, priču je nezvanično potrvdio i Kirica, Regekamfov veliki prijatelj i kum.

U Rumuniju su se već zaputili zvaničnici iz Nemačke, a uskoro se očekuje i poseta Srbiji. Kako MOZZART Sport saznaje ovo je samo početak afere jer će u narednoj nedelji biti obelodanjeni i detalji o još dve nameštene utakmice na kojima su sarađivali Regekamf i srpska mafija, a jedna od njih je takođe bila u Bundesligi.

 

Bajern Minhen - Energi Kotbus 3:1
Stadion: Olimpiaštadion, 21.09.2002
Strelci: Cikler (45+1), Balack (47), Elber (76) - Rink (19)

Bajern: Kan - Salihamidžić, Kufur (od. 46 Jeremis), R. Kovač, Tarnat - Hargrivs, Fink, Ze Roberto (od 84. Linke) - Balak (80 N. Kovač) - Elber, Cikler. Trener: Otmar Hicfild

Kotbus: Piplica - Da Silva, Bek, Kalužnji, Berhalter - Šhreter, Akrapović, Latunđi - Regekamf (od 66. Tileman), Vagner (od 19. Jungnikel) - Rink (od 79. Juskowjak). Trener: Eduard Gejer

Piše: Aleksandar Gligorić
aleksandar.gligoric@mozzartbet.com


tagovi

Bajern MinhenDinamo BukurestEvropafudbalska mafijaLiga 1Lorenciju RegekamfNemackaObilićRumunijasportsko klađenjeSrbijaSteauaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara