"Dejan Joveljić okružen Zebrama"
"Dejan Joveljić okružen Zebrama"

Borac regrutuje najbolju momčadiju Zapadne Srbije!

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.12.17. | 13:13

Posle debija Uroša Sekulića na Marakani, direktor Borca Ivan Stevanović na veliku scenu izvodi još četiri omladinca

Dejan Joveljić okružen Zebrama

Snovi o travi Marakane... Za neke je to deo pustih dečačkih snova, a za uporne dan u kome se na ličnom fudbalskom putu „nebo otvori, a stadion eksplodira“! Govorimo o mladim nadama, momcima sa čačanskih fudbalskih terena. Oni tek treba da se izgrade fudbalsku reputaciju i krenu putem Dejana Joveljića koji se prošlog vikenda na veliku scenu otisnuo u dresu Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Želeli li isto i fudbalska momčadija Zapadne Srbije? Naravno, jer na tu temu diskusije nema o čemu svedoči nedavna akcija uprave FK Borac!
Naime, dres Zebri je u seniorskoj konkurenciji na početku prvenstva, tačnije na utakmici s Javorom poneo Veljko Bogićević, a zatim i njegov imenjak, mlađani Filipović koji je slast elitne scene iskusio u Kupu Srbije protiv evropske Crvene zvezde!  

Istom stazom sa klupe Čačana na teren Marakane u utakmici 21. kola Superlige Srbije po prvi put izađe i nova Borčeva nada, Uroš Sekulić... Bio je ovo dan njegovog fudbalskog krštenja zasnovanog na poverenju šefa stručnog štaba Borca, Igora Spasića koji je u sastavu imao još jednog mladog fudbalera, Nikolu Tripkovića koji je na svom debiju protiv ekipe Mladosti iz Lučana uspeo i da zatrese mrežu rivala. On je na Marakanu izašao kao zamena za Brazilca, Mateusa Limu!

„Borac je klub sa višedecenijskom reputacijom regionalnog centra koji fabrikuje fudbalske talente. Omladinci iz našeg pogona su budućnost kluba, a na meni je da napomenem da je Sekulić na Marakani zamenio Miloša Markovića, baš kao što je Nikola Tripković, još jedan naših omladinaca zauzeo mesto Mateusa Lime, Brazilca u dresu našeg kluba“, kaže za Mozzart Sport Ivan Stevanović, direktor FK Borac koji naglašava da će klub strateški krenuti u brižljivom selekcijom pokrenutu akciju promovisanja mladih igrača za prvi tim.

Ivan Stevanović
„Naša vizija sportske konsolidacije okrenula nas je ka momcima iz Čačka i okoline. U tim treba dovoditi iskusne, na terenu dokazano kvalitetne igrače uz koje će mladi fudbaleri iz Čačka i okoline dobiti potrebnu minutažu i postati ono za čim žude i za šta ih spremamo. Znajte da je naša omladinska škola bila prvi peron na fudbalskom putu mnogih, sada već afirmisanih igrača! Pošto imamo puno poverenje u vlastiti podmladak, u žižu smo bez dvoumljenja bacili Filipovića, Bogićevića, Uroša Sekulića i Nikolu Tripkovića. O njima će se tek pripovedati, kao i o Borčevom fudbalskom rasadniku koji mora da bude bastion dobrog fudbala cele Zapadne Srbije“, reči su Ivana Stevanovića koji za naš portal daje i jedno ambiciozno obećanje!
„Obećavam maksimalnu pažnju fudbalskim momcima u našem regionu! Plan je da u toku ove sezone u stalni kadar, dakle u prvi tim promovišemo još četiri nova fudbalera iz Borčeve omladinske škole. To je naš dug prema fudbalskomj sredini, Čačku i okolnim mestima. Omladinci Zapadne Srbije zato mogu da se nadaju Borčevoj skautskoj lupi“, zaključio je Ivan Stevanović, direktor Borca koji na klupi za prvog trenera ima Igora Spasića, prekaljenog fudbalkog kalemara koji je na pravi put izveo mnoge omladince Partizana i Teleoptika.
"Niko ne treba da postavi pitanje da li će u pogon prvog tima dolaziti mladi igrači iz omladinske škole. Pravo pitanje je samo kada će se to desiti... Ja vam s mesta direktora kluba tvrdim da je samo pitanje časa, dana, eventualno meseca kada će Fićović, Nedeljković, Urošević, Kovačević, Ilić i Obradović doći u klupske prostorije i zadužiti dres prvog tima. Budućnost je njihova, a sutrašnjica Borca je u rukama naših kadeta i omladinaca iza čijeg kvaliteta stojim", zaključio je Ivan Stevanović.

Umesto rezimea, pitali smo i Predraga Teofilovića, predsednika UO FK Borac za lični stav, odnosno za kometar povodom nedvosmisleno jedinstvene ideje i inicijative direktora Stevanovića.
"Potpuno se slažem s politikom afirmacije mladih čačanskih fudbalera. To je neophodno našoj fudbalskoj sredini i gradu uopšte. Verujem u stručnost naših trenera, naročito u Ivana Stevanovića koji dušom iskusnog sportskog radnika oseća kako naši omladinci i kadeti dišu. Oni neka budu zamajac konsolidacije i budućnosti FK Borac"
, kaže za Mozzart Sport Predrag Teofilović sa Gradskog stadiona kraj Morave.

Piše: Miloš Milić
(Foto: MN Press/Star Sport)


tagovi

Borac ČačakČačakDejan JoveljićIvan StevanovićomladinciSuperligaUroš Tripković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara