""
""

Borković smelo do drugog mesta u Singapuru

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.09.16. | 12:12

Srpski automobilista, Dušan Borković na drugoj trci singapurske TCR seanse stigao je do drugog mesta

Ko sme, taj ume, a Dušan Borković, vozač B3 rejsing tima i u Singapuru je dokazao da njegova vožnja vredi šestog postolja u ovoj TCR sezoni. Jednostavno, Duca je drugu trku u Singapuru završio na drugoj poziciji i osvojio novih 18 bodova. Posle spektakularnog trkačkog vikenda na stazi Marina Bej srpski as ima 24 nova boda, pa u generalnom plasmanu sada zauzima sedmu poziciju sa ukupno 141 poenom.

Izabrane vesti

Trkački vikend u Singapuru u potpunosti je bio podređen takmičenju Formule 1 koja se vozi zajedno sa TCR šampionatom. Zato je trajanje TCR trke bilo ograničeno na 10 krugova ili 30 minuta. Zbog brojnih incidenata sigurnosni automobil je dva puta izlazio na stazu i znatno usporio ovu uličnu trku koja je završena posle izvezenih sedam od ukupno deset krugova. Dakle, vreme je presudilo, 30 minuta je trajala Borkovićeva borba za srebro i fantastičan plasman na singapurskom asfaltu.

Naš as je startovao sa druge pozicije koju je uspeo da zadrži do samog kraja, pošto i posle izlazaka sigurnosnog automobila nije dozvolio da mu neko ugrozi plasman. On je čak na neki način uspeo da napadne Gračeva za prvo mesto, ali vremena za ozbilniju borbu jednostavno više nije bilo.

„Malo sam se razočarao zbog ovakvog tempa trke, čestih prekidanja, usporavnja, vremenskog ograničenja. Možda bih imao bolju mogućnost da napadnem Gračeva da je bilo drugačije. U svakom slučaju Hondini automobili startuju kao rakete naspram Seatovih vozila. Staza je uzana i zbog zidova kojima je oivičena teško se obilazi, a i temperatura motora znatno raste i dodatno usporava vožnju. Morao bih mnogo da rizikujem da sam krenuo da ga obilazim, iako sam imao bolju brzinu od njega.  Ali sve u svemu bio je ovo izazovan I dobar vikend i nadam se da ću istim tempom nastaviti i u Maleziji za dve nedelje, kako bi ova azijska turneja bila zaokružena samo uspesima“, rekao je Borković nakon trke koja nikako nije razočarala ljubitelje srpskog automobilizma na svetskoj sceni koja konačno strepi i od naših vozača.

 Naredna runda TCR šampionata održaće se 1. i 2. oktobra u Maleziji čime će konačno biti stavljena tačka na ovogodišnju azijsku turneju.

Piše: Miloš Milić

(FOTO: PR TEAM)


tagovi

TCRSIngapurDušan Borković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara