"Borković je optimista pred današnju trku na Salcburgringu"
"Borković je optimista pred današnju trku na Salcburgringu"

Borković zagrejao gume za današnji okršaj na Salcburgringu

Vreme čitanja: 1min | ned. 05.06.16. | 11:07

„Imao sam dobro vreme i tokom treninga, a drastična promena vremenskih uslova tokom kvalifikacija me je sprečila da budem još brži“, kaže Dušan Borković koji danas startuje sa pete pozicije na Salcburgringu

Borković je optimista pred današnju trku na SalcburgringuPeti trkački vikend na najbržoj i jednoj od najzahtevnijih staza u TCR šampionatu počeo je odlično za vozača NIS Petrol B3 rejsing tima. Borković je kao i na svim TCR rundama do sada ušao u Q2 gde je zauzeo petu poziciju. U prvi mah delovalo je da će popularni Duca startovati sa šestog mesta, ali se ispostavilo da je naš automobilista nakon kvalifikacija zbog kažnjavanja Morbidelija i Austrijanca Pročnika zauzeo odlično peto mesto.

Borkovićev učinak mogao je biti još bolji da nije bilo provale oblaka zbog koje je morao da vozi opreznije i čuva automobil.

Izabrane vesti

Kiša je pokvarila ambijent na zvaničnom TCR treningu u Salcburgu„Zadovoljan sam početkom vikenda. Imao sam dobro vreme i tokom treninga, a drastična promena vremenskih  uslova tokom kvalifikacija me je sprečila da budem još brži. Dobro sam raspoložen i pun entuzijazma pred  trku pre svega i zbog publike koja je došla na Salzburgring da me bodri. Ovo  je jedna od najzahtevnijih staza, ima duge pravce i brze krivine i predstavlja izazov za sve vozače. Ja jedva čekam, samo još da nas i vremenski uslovi posluže“, rekao je Borković posle kvalifikacija.

Vozač NIS Petrol B3 rejsing tima bio prilično brz i tokom drugog treninga, dok je na prvom imao problem sa zadnjim branikom.

(FOTO:PR TEAM)


tagovi

TCRPročnikMorbideliDušan Borković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara