""
""

Borusija Dortmund kupila špansku perlu za 5.000.000 evra (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.02.16. | 21:50

Klub sa Vestfalena potvrdio pojačanje koje je jurio celog januara

Prelazni rok u najjačim evropskim ligama je odavno završen, ali to smeta klubovima da aktivno rade na fudbalskoj pijaci. Danas je zvanično potvrđeno da se Žoel Matip iz Šalkea seli u Liverpul na kraju sezone, a sada je stigla potvrda još jednog transfera iz Rurske oblasti. Međutim, ne iz Gelzenkirhena, već iz Dortmunda.

Izabrane vesti

Borusija Dortmund je potvrdila da je za sledeću sezonu angažovala 19-godišnjeg vezistu Mikela Merina. Španac stiže iz Osasune kojoj će pripasti 5.000.000 evra na ime obeštećenja što je fenomenalan posao s obzirom da je reč o članu Sehunde u kojoj se ne vrti veliki novac za transfere. Klub iz Pamplone će dobiti 2.000.000 evra odmah, potom još 1.700.000 evra u ratama i na kraju 1.300.000 evra u zavisnosti od Merinovog učinka.

Merino je još u januaru bio želja trenera Tomasa Tuhela koji je hteo da ga angažuje kao pojačanje za drugi deo sezone, ali je Osasuna odbila ponudu iz Nemačke.
„Mikel je jedan od najvećih španskih talenata i presrećni smo što smo ga angažovali“, rekao je sportski direktor nemačkog Kluba Mikael Cork.

Merino je potpisao ugovor do 2021. godine i biće zalog za budućnost popularnih Milionera. On je bio član španske U-19 selekcije koja je prošlog leta osvojila EP za omladince u Grčkoj. 

(FOTO: twitter.com/BVB)


tagovi

ŠpanijaPrimeraOsasunaNemackaMikel MerinoEvropaBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara