Boston prvi potegao u polufinalu, magični trio nokautirao Filadelfiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.05.18. | 08:15

Rozir, Tejtum i Horford postigli zajedno 83 poena od 117 koliko su dali Seltiksi

Boston Seltiksi zadali su prvi udarac Filadelfiji u polufinalu plej-ofa Istoka NBA lige. Kelti su slavili na svom terenu sa 117:101, a sledeći okršaj ova dva tima je u noći između četvrtka i petka, takođe u Bostonu. Prvi meč obeležio je sjajni trio Teri Rozir, Džejson Tejtum i Al Horford. Zajedno su postigli čak 83 poena i otvorili Seltiksima vrata važnog trijumfa.

Rozir je sa 29 poena upisao košgeterski rekord karijere, a na to je još dodao osam skokova i šest asistencija. I Tejtum je došao do ličnog rekorda karijere u plej-ofu sa 28 poena, dok je Kroford izjednačio svoj najbolji košgeterski učinak sa 26 poena.
“Samopouzdanje mi je najvažnije. Saigrači veruju u mene, trener takođe, tako da sam samo nastavio da igram”, rekao je Rozir posle utakmice.

Izabrane vesti

Inače, Tejtum je postao i prvi ruki igrač Seltiksa, koji je postigao 28 ili više poena poena na jednom plej-of meču još od Lerija Birda iz 1980. godine.

Pomenuti trio tako je na najbolji način nadomestio silne izostanke zbog povreda koje muče Boston od početka sezone. Od starta sezone nema Gordona Hejvorda, pauzira i Kajri Irving, a nije bilo ni Džejlena Brauna, koji je zadobio povredu zadnje lože.

Najbolji u poraženoj Filadelfiji bio je Džoel Embid sa 31 poenom, 13 skokova i pet asistencija. Džej Džej Redik dodao je na to još 20 poena, Ben Simons imao je 18, dok je Dario Šarić utakmicu završio sa 12 poena, sedam skokova, četiri asistencije i jednom ukradenom loptom.  

Seltiksi su vodili u najvećem delu utakmice, a u završnici treće deonice prednost je iznosila i 17 poena. Na startu poslednjeg kvartala Filadelfija je smanjila deficit na 12 (87:75), zatim i na osam, ali za više od toga gosti jednostavno nisu imali snage. Niti im je Boston to dozvolio.

Inače, utakmicu je iz prvog reda pored terena posmatrao i legendarni centar Boston Seltiksa Bil Rasel.

Foto: Action Images


tagovi

Boston SeltiksFiladelfija SeventisiksersDžejson TejtumAl HorfordDžoel EmbidDario ŠarićNBA plej-of

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara