Božićni šou u Ouklendu sa pečatom Lejkersa, ali i briga zbog Lebrona... (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 26.12.18. | 08:45

Lejkersi dobili aktuelnog šampiona! Strašan meč u Bostonu, gde su Kelti slavili protiv Filadelfije posle produžetka, Juta opet rutinski dobila Portland

Sudar svetova u toliko iščekivanom božićnom specijalu u Orakl Areni završen je ubedljivom pobedom Lejkersa nad Golden Stejtom rezultatom 127:101, uz veliku brigu zbog zdravstvenog stanja Lebrona Džejmsa.

Najbolji igrač današnjice oduvek je važio za nekog ko može da izdrži apsolutno svaki teret, zbog toga je i jasno zašto je Lebron poludeo kada je shvatio da mu je stradala prepona. Prema rečima svedoka sa lica mesta, Lebron se sredinom treće četvrtine okrenuo ka klupi Lejkersa posle dobre odbrane njegovih saigrača i rekao kako je osetio da je nešto puklo, posle čega se uhvatio za preponu na levoj nozi. Povredu je, zapravo doživeo na suprotnoj strani, kada mu je noga proklizala dok se borio za posed lopte, pri vođstvu Lejkersa rezultatom 71:57. Kada se oglasio i poručio da ne može da nastavi, probao je na sve načine da se što pre oporavi. Istezao se, ali nije vredelo...

Izabrane vesti

Prema sadašnjim informacijama, povreda nije ozbiljnija, mada će konačni sud lekari dati posle pregleda na magnetnoj rezonanci.

Lebron je postavio neverovatne standarde kada su u pitanju sportisti današnjice, pogotovo košarkaši. On je, naime, vezao čak 156 utakmica, ligaškom delu i plej-ofu, od momenta kada je poslednji put morao da odmara zbog povrede. Bilo je to još 12. aprila prošle godine, u poslednjoj utakmici sezone 2016/17.

Uprkos svemu, Lebron je utakmicu završio sa 17 poena i 13 skokova, uz pet asistencija.

Njegovi saigrači uspeli su do kraja utakmice da izdrže ogroman pritisak na svojim leđima. Neposredno pošto je Džejms napustio parket, Stef Kari je vezanim trojkama pokrenuo lavinu, posle koje je Golden Stejt za samo pet minuta potpuno smanjio zaostatak (78:76), ali je u izostanku najboljeg ulogu lidera preuzeo Kajl Kuzma. Lejkersi su igrali kao da nemaju šta da izgube, a Kuzma je izgledao kao pravi vođa, koji je s mnogo dostojanstva i energije izneo zahtevan posao. Lejkersi su toliko bili uporni, razigrani, smeli da su naterali protivničke navijače da krenu kući mnogo pre isteka vremena. Jer, Lejkersi su vodili gotovo sve vreme, izuzev u kratkom vremenskom intervalu na startu utakmice. Razlika je u drugom poluvremenu, pošto je odbijen veliki nalet Voriorsa, samo išla naviše i dostigla maksimalnih 26 poena na kraju. Ratnici su utakmicu završili sa svega 40 odsto pogođenih šuteva iz igre. 

Kuzma je pobedi dopirneo sa 19 poena, Ivica Zubac je odigrao još jednu odličnu rolu sa 18 poena i 11 skokova, dok je Ražon Rondo skupio 15 poena i 10 asistencija kao igrač sa klupe. Lejkersi su ostvarili prvi trijumf u Ouklendu posle čak jedanaest uzastopnih poraza, počev od kraja decembra 2012. godine.

Kevin Durant predvodio je Voriorse s 21 poenom, uprkos tome što je igrao s osetljivim levim skočnim zglobom, ali je Andre Iguodala kao rezervista ubacio najviše – 23 poena. Stef Kari ostao je na samo 15 poena i prilično loših 5/17 iz igre. Klej Tompson ubacio je samo pet poena (2/7 iz igre).

Košarkaši Bostona i Filadelfije obnovili su svoje istorijsko rivalstvo u jednoj od najboljih božićnih utakmica u poslednjih nekoliko godina. Kelti su odneli veliku pobedu na svom rezultatom 121:114 (108:108) posle dodatnih pet minuta igre i velikog uspona nezaustavljivog Kajrija Irvinga.

Fantastična utakmica, bez ikakve sumnje! Mnogi košarkaški kritičari procenili su da bi ova duel vrlo lako mogao da se vidi u finalu Istočne konferencije kroz nekoliko meseci i da već sada obećava brdo uzbuđenja i pravi spektakl. Doduše, imaće Toronto sigurno mnogo toga da kaže na ovu temu...

Na ulazu u završnih 30 sekundi četvrte deonice Seltiksi su imali dva poena zaostatka i napad u svojim rukama, a lopta je završila kod Kajrija Irvinga. U ovom trenutku verovatno ne postoji bolji čovek za ovakve situacije od njega, jer za njega ne postoji situacija, protivnik, ni ugao dovoljno komplikovan i nerešiv! U momentu kada je Irving odlučio da rešava verovatno poslednji napad na sebi je imao jednog od najboljih defanzivaca Džimija Batlera.

Batler je uradio sve kako bi protivniku zagorčao život, ali Irving je držao loptu čvrsto u svojim rukama, driblao, tražio pukotinu kroz gotovo neprobojnu defanzivnu barijeru košarkaša Filadelfije, ali je uspeo! Pošto je uputio šut činilo se kao da je lopta pogodila bukvalno svaki milimetear obruča, pre nego što je zatalasala mrežicu za poravnavanje rezultata na 20 sekundi pre kraja.

To je bio samo početak onoga što je Irving spremio za nastavak i pet minuta u kojim Filadelfija nije imala šta da traži. Jednostavno, takmičarski duh gostiju bio je slomljen.

Kajri je odigrao strašan meč, koji je završio sa 40 poena (17/33 iz igre) i 10 skokova. Džejson Tejtum i Markus Moris dopisali su po 23 poena i praktično je samo još Teri Rozir bio dvocifren sa 10 poena.

Na suprotnoj strani Džoel Embid je briljirao sa 34 poena (10/17 iz igre) i 16 skokova, Džimi Batler je pored velike defanzivne potrošnje skupio još 24 poena, pet skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte, dok je Džej Džej Redik ubacio 17 poena. Ben Simons je flertovao s tripl-dablom, ali su mu za to nedostajale još dve asistencije, pošto je imao 11 poena i 14 uhvaćenih lopti.

Donovan Mičel predvodio je Jutu do ubedljive i sigurne pobede nad Portlandom rezultatom 117:96 sa 19 poena, samo četiri dana pošto su Džezeri odneli rutinski trijumf na gostovanju istom takmacu. U domaćim redovima čak sedmorica igrača imali su dvocifren učinak, a iz startne petorke samo Derik Fejvors stao je na sedam poena, ali deset skokova. Kod Portlanda Demijan Lilard je ubacio 20, a Evan Tarner 12 poena.  

NBA - REZULTATI

Boston – Filadelfija 121:124, posle produžetka (108:108)
/Irving 40 – Embid 34/

Golden Stejt – LA Lejkers 101:127
/Iguodala 23 – Kuzma 19/

Juta – Portland 117:96
/Mičel 19 – Lilard 20/

ISTOČNA KONFERENCIJA 

ZAPADNA KONFERENCIJA


tagovi

Kajri IrvingKajl KuzmaAndre IguodalaDžoel EmbidDonovan MičelDemijan Lilard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara