"Miodrag Božović"
"Miodrag Božović"

Božović: Pokazali smo da ovde može da se igra dobar fudbal, a možemo i bolje

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.09.15. | 20:53

"Ova ekipa je još uvek u stvaranju, mnogima je bio prvi derbi, pa i meni. Ima prostora da igramo još bolje, imali smo grešaka u odbrani", rekao je Božović

Miodrag BožovićTrener Crvene zvezde Miodrag Grof Božović i te kako je imao razloga za zadovoljstvo nakon svog debitantskog derbija na klupi Crvene zvzde. Njegov tim je u 149. okršaju večitih rivala u potpunosti  nadigrao Partizan, slavio sa 3:1 i stekao pozamašnu bodovnu razliku na tabeli.
"Utakmica je bila otvorena, bio je pravi derbi, pokazali smo da i ovde može da se igra dobar fudbal. Prvu šansu je imao Partizan, a druge dve mi, narod je imao šta da vidi, bilo je velike borbe, više smo želeli pobedu i više se borili. Ova ekipa je još uvek u stvaranju, mnogima je bio prvi derbi, pa i meni. Ima prostora da igramo još bolje, imali smo grešaka u odbrani. Posle trećeg gola smo pomislili da je kraj. Ovaj derbi ništa nije rešio, pokazali smo da možemo, ali su najveći ispiti ove ekipe utakmice sa Jagodinom i Novim Pazarom. Ništa još nismo napravili", rekao je Božović.

Bitka je dobijena na sredini terena.
"Ne čini mi se da je tako bilo. Vi znate da Partizan ima igrače koji su dobri tehničari, kao Babović i Saša Ilić, tu smo možda dobili više duela. U svakom slučaju možemo bolje".

Izabrane vesti

Vijeira je pokazao klasu.
"Drago mi je, on je još od utakmice sa OFK Beogradom vukao povredu. On je izvanrendan igrač. Rekao sam igračima da derbi pravi heroje i tragičare, a vi nemojte da budete tragičari. Ja sam igrao sedam-osam derbija i nisam dao gol", rekao je Božović.

 Zoran Milinković iz Partizana nije bio previše raspoložen za priču.
"Mislim da smo večeras dosta toga promašili od onoga što smo želeli, a to ovakve utakmice ne trpe. Mislim tu na prilike Alena Stevanovića u prvom i Oumarua u drugom poluvremenu. Nismo uspeli da iskoristimo svoje šanse, Zvezda jeste, i to je jedan od razloga za ovakav rezultat", rekao je Milinković.

Sve je prelomio evrogol Vijeire.
"Da su igrači Zvezde pokazali ogromnu želju, to je tačno. Više su duela dobili na sredini terena. Ali, to je samo jedan deo ove priče. Ima ih mnogo. Kada smo mi, posle primljenog gola u prvom poluvremenu, uspeli da izjednačimo, došao je taj drugi pogodak Crvene zvezde, evrogol, i to je presudilo", zaključio je trener crno-belih.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaMiodrag BožovićFK Crvena zvezda149. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara