"PAU I MARK"
"PAU I MARK"

Braća Gasol pišu istoriju NBA Ol-stara, nema Kevina Durenta među starterima!

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.01.15. | 10:25

Stef Kari osvojio najviše glasova i skinuo sa vrha liste Lebrona Džejmsa...

PAU I MARKOdređene su postave Istočne i Zapadne konferencije za Ol-star utakmicu koja će se odigrati 15. februara u Medison Skver Gardenu u Njujorku. Istok će predstavljati Džon Vol, Kajl Lauri, Karmelo Entoni, Lebron Džejms i Pau Gasol, dok će njihovi protivnici sa Zapada izaći u postavi Stefon Kari, Kobi Brajant, Blejk Grifin, Entoni Dejvis i Mark Gasol. Stef Kari je završio ol-star glasanje na vrhu izabranih košarkaša sa 1.513.324 glasova.

Pau Gasol i Mark Gasol će biti prva dva brata koja su izabrana da startuju na Ol-start utakmici u istoriji NBA lige.  Tom i Dik van Arsdejl su nastupali na Ol-star mečevima 1970. i 1971 godine, ali nisu bili starteri.
„Znajući da ćemo Pau i ja igrati od samog starta je ogromno dostignuće i ponos za našu porodicu. To je sigurno nešto što će ostatin zapamćeno kao jedan od najblistavijih trenutaka u našim karijerama”, rekao je mlađi Gasol, Mark.

Izabrane vesti

Kobi Brajant najverovatnije neće nastupiti na Ol-star utakmici pošto je doživeo tešku povredu ramena, ali se još uvek čeka na Lejkerse da objave koliko će Brajant odsustvovati sa terena.

Aktuelni MVP NBA lige Kevin Durent je propustio početak sezone ali se očekivalo da ipak bude izabran u Ol-star tim. Ipak,njegovo mesto je zauzeo Entoni Dejvis, koji je, očigledno, stekao naklonost NBA fanova.

SPISAK SA BROJEM GLASOVAGlasanje je bilo gusto za poziciju beka na Istoku. Nedelju dana pre nego što je zatvoreno glasanje, Dvejn Vejd je vodio ispred Kajla Laurija za gotovo 100.000 glasova, da bi navijači Toronta nagradili svog novog heroja sumanutim brojem glasova u poslednjih sedam dana, te je Lauri uspeo da prestigne Vejda i zaradi mesto u prvoj postavi Istočne konferencije.

Džon Vol i Kajl Lauri su obojica debitantni u startnoj postavi Istoka, a to je prvi put još od 2000. godine da su oba beka debitanti. Tada su u postavi bili Alen Ajverson i Edi Džordan.

Rezerve će biti određene narednog četvrtka jer Liga daje trenerima vremena da razmisle o svojim glasovima. Za razliku od startera koje biraju navijači, rezerve biraju treneri. Svaki trener glasa za rezervni tim svoje konferencije, s tim da ne može da glasa za igrače iz svoje ekipe.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stef KariPau GasolOl-Star vikendNBA ligaMark GasolLebron DžejmsKobi BrajantKarmelo EntoniBlejk Grifin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara