"Omladinci Srbije slave sa stručnim štabom"
"Omladinci Srbije slave sa stručnim štabom"

Bravo! Srbija brani titulu prvaka Evrope

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.06.14. | 17:48

Omladinska reprezentacija uspešno završila kvalifikacioni turnir u Dablinu i kao prvoplasirana u grupi obezbedila plasman na EP u Mađarskoj

Omladinci Srbije slave sa stručnim štabomSrbija će braniti titulu prvaka Evrope! Omladinska reprezentacija naše zemlje trijumfalno je završila kvalifikacioni turnir u Dablinu i osvajanjem prvog mesta izborila plasman na završnu smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, koja će se od 19. do 31. jula održati u Mađarskoj.

Orlići su na fantastičan način rezervisali kartu među osam najboljih selekcija Evrope, pošto su u završnom kolu u param parčad razneli domaću selekciju Republike Irske (3:1) i kao lideri Grupe 4 otišli dalje, ostavivši za sobom još selekciju Turske i Islanda. Iako su Turci slavili u tom duelu (4:3) ostali su na drogm mestu zbog slabije gol-razlike.

Izabrane vesti

Veljko SimićTim selektora Veljka Paunovića buklalno je počistio Irce sa terena, o čemu svedoči broj udaraca na gol (10:1), ali i van okvira (8:4), zbog čega je inicijatova brzo došla na naplatu. Nju je krunisao vezista Bazela Veljko Simić, nezapaženiji u našoj ekipi, koji je sa dva gola (36. i 67. minut) rešio sve dileme i praktično sam izvadio vizu za Mađarsku, jer je bio dvostruki strelac i na meču druge runde sa Islandom (6:0). Drugi pogodak za Orliće delo je nade Čukaričkog Staniše Mandića (46), a činjenica da je Birn postigao počasni gol (70) postigao iz prvog šuta ka Vanji Milinkoviću Saviću nije mogla da spreči veliko slavlje u Dablinu.

Selektor Veljko PaunovićSrbija je igrala u sastavu: Vanja Milinković Savić – Gajić, Stevanović, Babić, Ristić – Maksimović, Zdjelar, Živković, Simić (od 70. Gaćinović), Sergej Milinković Savić, Mandić (od 86. Pankov). A uspeh dobija na značaju ako se zna da u poslednjoj rundi Paunović nije mogao da računa na Danila Pantića (povreda) i Nemanju Antonova (suspenzija zbog crvenog kartona).

Srbiji je ovo četvrti uzastopni plasman na EP (pod vođstvom Dejana Govedarice to je učinila generacija 1992, Zoran Marić je predvodio ''klasu'' 1993, a Ljubinko Drulović 1994), a osim naše selekcije pasoše ua put u Mađarsku vizirali su još Izrael, Bugarska i Ukrajina, ostali učesnici znaće se po završetku ostalih kvalifikacionih grupa. A naša selekcija (igrači rođeni 1995. godine i mlađi) će u Mađarskoj imati priliku da ponovi uspeh selekcije Ljubinka Drulovića iz Litvanije prošle godine, ali i da obezbedi plasman na Svetsko prvenstvo, pošto šest prvoplasiranih ekipa (od osam učesnika) ide na Mundijal.

Bravo!

(FOTO: Star sport)

 

 


tagovi

omladinska reprezentacija Srbijeveljko simićVeljko PaunovićSrbijaomladinci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara