"Radosna navijačica Brazila"
"Radosna navijačica Brazila"

Brazilci slave i kad Nejmar ne igra: Bacali petarde za svaki gol Holanđana i rugali se Pikeu

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.06.14. | 12:47

Sreću domaćina Mundijala i Čileanaca upotpunio debakl Španaca

Radosna navijačica Brazila

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Sao Paula)

Izabrane vesti

Mundijal nije mogao da počne idealnije za Brazilce i Čileance. Obe ekipe su zabeležile pobede u prvom kolu Grupe B, a slavlje im je upotpunila petarda u mreži Španije.

Brazilci su sa posebnom pažnjom ispratili meč Španaca i Holanđana i burno proslavljali svaki gol Lala. Koliko god da su ubeđeni da su glavni favoriti i bez obzira na trijumf u Kupu konfederacija, Brazilci i dalje najveći strah imaju od Španaca. Zato bi bili najsrećniji da Crvena furija ispadne u grupi i da im se najteži rival skloni sa puta ka osvajanju titule.

Meč Meksiko – Kamerun gotovo da nikoga nije interesovao, ali su zato bašte kafića bile prepune kada si igrali Španci. Prilikom golova Holanđana, razdragani domaći navijači su čak bacali i petarde. Posebno im je bio drag gol Robena jer je izvrteo Pikea, posle čega su usledili neki posprdni komentari uglavnom uz pominjanje njegove žene Šakire koju baš i ne vole. Kad smo već kod Brazilaca da kažemo i da je njihov najpoznatiji sportski voditelj sa TV Globo izjavio da penal protiv Hrvatske nije sporan, jer je Fred izvrstan simulator. Pomenuti novinar je čak javno nahvalio Freda na tome što se ne drži fer pleja, što je naišlo na osudu i mnogo komenatara u javnosti.

Navijači ČileaPoraz Španaca su slavili i Čileanci koji ih uopšte ne vole. Na trgu u Sao Paulu na kojem se nalazi fan zona se ogromnim video bimom, Čileanci nisu prestajali da pevaju. Okupili su se u ogromnom broju, a imali su podršku i navijača Meksika, Argentine, Kolumbije, Ekvadora... Malobrojni Autralijanci se nisu uopšte čuli osim u finišu meča kada Čileanci gotovo da nisu disali iščekujući kraj. Poseban šou je nastao kada je čileanski miljenik Horhe Valdivija dao gol.

Ta fan zona zaista izleda lepo, jer je u njoj nekoliko hiljada navijača iz svih krajeva sveta, mada Južnoamerikaci dominiraju. Svakakvih dekoracija i koreografija tu možete da vidite. Fan zona na trgu se polako pretvara u centar grada, jer posle završetka utakmice na scenu stupaju di džejevi i kreće žurka do jutarnjih sati.

BrazilkeU Brazilu je sve više ljudi kojim smatraju da će evropske fudbalske sile doživeti slom na Mundijalu, što se prepliće sa euforijom u južnomeričkim zemljama učesnicama. Hrvati su dobili opomenu od sudije, Španci sada moraju da se čupaju protiv Čilea i možemo za samo zamsilimo kakva će tenzija sa čileanske strane biti uoči ovog meča.

A, Špancima gori pod nogama...

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalmeđunarodni fudbalHolandijaBrazil2014BBrazil2014ABrazil2014BrazilAleksandar Gligorić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara