""
""

Brazilski čas fudbala! Nejmar i kompanija “prebrojali“ rebra Gaučosima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.11.16. | 08:35

Argentinci poniženi u Superklasiku južnoameričkog fudbala - 3:0

Čas fudbala u Belo Horozinteu! Za katedrom Titeov Brazil, a u klupama Argentinci predvođeni kapitenom Lionelom Mesijem koji su bili noćas manji od makovog zrna. Ni d od derbija Južne Amerike, Karioke su zbrisale Gaučose (3:0) i otežale im borbu za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Izabrane vesti

Još je rano otpisati Argentince iz voza za Mundijal, ali mizerna forma nastavljena je i pod vođstvom novog selektora Edgarda Bauze kojem nije pomogao ni Mesijev povratak u nacionalni tim. Nije se video omaleni Argentinac na terenu, totalno je bio bezopasan u tandemu sa Iguainom, ali dosta o gubitnicima.

Brazil je apsolutni pobednik večeri. Ono što selekcija predvođena novim selektorom Titeom igra u poslednje vreme je neopisivo. Morate ih gledati kako biste se svojim očima uverili u lepotu igre Karioka. Preporodio je sjajni stručnjak svoju reprezentaciju, a kada imate materijal kao što su Kutinjo, NejmarGabrijel Žesus, pa na sredini genijalne radilice Paulinja i Renata Augusta, nije teško stvoriti pobednički mentalitet. Zamislite moć tima u kojem su Daglas Kosta i Firmino rezerve...

Leteli su Brazilci noćas po terenu, ubijali Maskerana, Bilju, Morija i Otamendija, zaista je Argentina izgledala nemoćno. Da je ovo veče Karioka pokazao je Filip Kutinjo sjajnim golom u 24. minutu. Sve je sam uradio, promešao odbranu Agentine i preciznim udarcem matirao Romera za 1:0. Nije Brazil stajao sa dominacijom, mleo je rivala, a Nejmar je pogodio stativu u 36. minutu, pre nego što je u nadoknadi prvog poluvremena povećao prednost. Sjajno ga je proigrao Gabrijel Žezus, a napadač Barselone je bio nemilosrdan prema rivalu - 2:0.

Bespomoćni Argentinci nisu ništa mogli, a i početak drugog poluvremena protekao je u totalnoj rapsodiji domaćina. Nejmar i Gabrijel Žezus potpomognuti Kutinjom su ubijali odbranu Gaučosa, a tačku na ovaj meč stavio je Paulinjo u 59. minutu, kada mu je lopta idealno pala na nogu, a on matirao Romera.

Valjda oduševljeni svojom dominacijom, Brazilci su povukli ručnu u poslednjih pola časa, i oduševljenu publiku poslali kući zadovoljnu. Argentincima ovaj poraz ostaje u grokom sećanju, a nacija će se narednih dana sigurno pitati da li je imalo svrhe moliti Mesija celo leto da se vrati u nacionalni tim. Ovako jalov Argentinac, bez obzira na klasu, nije od koristi reprezentaciji koja je na poslednjem Svetskom prvesntvu bila finalista.

JUŽNOAMERIČKE KVALIFIKACIJE – 11. KOLO

Kolumbija - Čile 0:0

Urugvaj – Ekvador 2:1 (2:1)
/Koates 12, Rolan 45 – Kaisedo 44/

Paragvaj – Peru 1:4 (1:0)
/Riveros 9 – Ramos 48, Flores 71, Kueva 78, Benitez 84. autogol/

Venecuela – Bolivija 5:0 (2:0)
/Kufati 3, Martinez 11, 67, 70, Otero 75/

Brazil – Argentina 3:0 (2:0)
/Kutinjo 24, Nejmar 45+1, Paulinjo 59/

(FOTO: Action Images)


tagovi

rusija2018reprezentativni fudbalReprezentacija Brazilareprezentacija Argentinemeđunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara