""
""

Brutalnije - ne može! Kavalirsi zapalili mrežice i uništili Atlantu sa rekordnih 25 trojki! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.05.16. | 08:30

Lebron Džejms i društvo postavili nove standarde u najjačoj košarkaškoj ligi sveta

Istorija se pisala u Ohaju protekle noći! Košarkaši Klivlenda ne samo da su rutinski upisali i drugu pobedu protiv Atlante u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije, već su Lebron Džejms i veselo društvo podvig napravili na spektakularan način! I to sa čak 25 ubačenih trojki, što je rekord koji će verovatno ostati za sva vremena. A kada se ruke usijaju i mrežice izgore razlika i ne može da bude manja - 123:98 (35:20, 39:18, 32:32, 17:28). 

Izabrane vesti

Atlanta je zapravo još i dobro prošla, s obzirom na to da su Kavalirsi nametnuli ludački tempo igre, pa je u finišu prvog poluvremena rezultat iznosio 74:36 (!), a do kraja susreta razlika je u nekoliko navrata išla i na preko 40 poena! Houksi su baš tu granicu od 40 ubačenih koševa prešli tek nakon 26 minuta igre, dok je domaćin isti podvig napravio već za 14 minuta. Logično, pošto je već u prvom poluvremenu Klivlend pogodio čak 18 dalekometnih hitaca. Stotka je „pala“ još tokom trećeg kvartala, da bi u poslednjoj četvrtini igrači Klivlenda malo popustili i dozvolili rivalu da ipak ne doživi potpunu katastrofu. Atlanta je morala da pristane na ulogu statiste, jer jednostavno ništa nije mogla da učini da zaustavi razgoropađenog protivnika.

Kada su videli da su blizu istorije, domaćini su pojurili da ubace još koju trojku i naprave nešto što nikada niko nije. Rekordna, 24. trojka viđena je na nešto manje od dva i po minuta pre kraja meča, kada je precizan bio Dantej Džouns. Time je Klivlend pretekao prethodne vlasnike velikog dostignuća – Orlando (2009) i Hjuston (2013), koji su imali po 23 hica. Na kraju Mo Vilijams je dodatno učvrstio Klivlendovo mesto na vrhu. 

Na kraju Lebron Džejms imao je 27 poena (4/6 za tri), te pet asistencija, četiri skoka i tri ukradene lopte, dok je Džej Ar Smit skupio 23 poena, od čega čak 21 uz pogođene trojke (7/13 za tri). Kajri Irving dodao je 19 koševa (4/5 za tri) i šest asistencija, dok je Kevin Lav imao 11 poena (3/4 za tri) i 13 skokova. Kod gostiju Pol Milsap imao je 16 poena i 11 skokova, dok je Džef Tig dodao 14 poena.

Treća utakmica na programu je u noći između petka i subote, sa početkom u 01.00. Domaćin je Atlanta.

NBA - REZULTATI: 

Klivlend - Atlanta 123:98, rezultat u seriji 2:0
/Džejms 27 - Milsap 16/

(FOTO: Action Images)


tagovi

NBA ligaLebron DžejmsDžej Ar SmitAtlanta Hoks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara