"BATLER"
"BATLER"

Bulsi jedva preko nezgodnog Denvera, Viginsu malo falilo da sam dobije Sakramento (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.01.15. | 08:53

Farid zver pod košem, Batler ponovo briljirao...

BATLERČikago Bulsi su se vratili na pobednički put posle neočekivanog poraza od Bruklina. Denver je savladan u Junajted Centru zahvaljujući fantastičnoj partiji Džimija Batlera i sjajnoj četvrtoj četvrtini Derika Rouza. Minesota je pošteno namučila favorizovani Sakramento koji je opušteno ušao u duel sa Timbervulvsima, pa im je bio potreban svaki atom snage da završe posao protiv povredama osakaćenih Vukova.

Posle ujednačene prve četvrtine, Denver je pregazio Bulse u drugoj. Nagetsi su ubacili 30 poena predvođeni najpre energičnim Kenetom Faridom, koji je uz trojac Čendler-Loson-Aflalo, odigrao sjajnu utakmicu. Ipak, Bulsi su znali kako da odgovore.

Izabrane vesti

Verujemo da je Tom Tibodo očitao lekciju svojim igračima na poluvremenu, pa su Gasol i Batler agresivnom igrom naterali Denver da vrlo brzo prepusti prednost domaćem timu. Falio je samo još Derik Rouz da Bulsi upišu pobedu, a plejmejker se probudio na vreme. Posle očajnih 2 od 14 iz igre, u četvrtoj četvrtini je ubacio 13 poena i „zatvorio” ovu utakmicu.

Endru Vigins polako pokazuje zašto je bio prvi pik na draftu. Iako ga se Klivlend odrekao zarad Kevina Lova, Vigins sjajnim igrama u poslednje vreme vraća osmeh na lica napaćenih navijača Minesote. Rudiju Geju koji važi za ozbiljnog defanzivca, ubacio je 27 poena, uz devet skokova i četiri ukradene lopte, te je malo falilo da Vulvsi iznenade Sakramento. Kingsi su sa druge strane imali izbalansiran učinak, gde je čitava prva postava prebacila 14 poena, dok su najefikasniji bili Gej i Kolison sa po 21. Da je Tadeus Jang uspeo da pruži više za Minesotu od skromnih devet poena, možda su domaći mogli i do pobede, ovako se utakmica završila rezultatom 110:107 za Sakramento.

NBA, rezultati:

Čikago - Denver 106:101

/Batler 26p,8sk, 8as - Farid 18p, 19sk/

Minesota - Sakramento 107:110

/Vigins 27p, 9sk - Gej, Kolison 21p/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Sakramento KingsRudi GejNBA ligaMinesota TimbervulvsKenet FaridEndrju ViginsDžimi BatlerDerik RouzDenver NagetsDaren KolisonČikago Buls

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara