"naslovne strane italijanske sportske štampe"
"naslovne strane italijanske sportske štampe"

Buongiorno Italia: Banega Interov Pirlo, braća Pogba i Dibala napadaju Ligu šampiona

Vreme čitanja: 5min | pet. 20.05.16. | 11:55

Vicel prihvatio Spaletijev poziv u Romu

naslovne strane italijanske sportske štampe(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Ever Banega je apsolutni protagonista u italijanskoj sportskoj štampi koja mu posvećuje veliki prostor i već ga definiše kao veliko pojačanje Intera za sledeću sezonu. Piše se i o finalu Kupa Italije i porukama ohrabrenja Silvija Berluskonija njegovim posrnulim igračima, dok Pol Pogba obećava da će sutra da podigne novi trofej a zatim sa “bratom Dibalom kreće na Ligu šampiona”. Atilio Lombardo koji će biti pomoćnik Siniše Mihajlovića na klupi Torina obećava veliku zabavu u sledećoj sezoni, dok Roma razmišlja o Vivelu kao alternativi za Pjanića, a Lacio pored Adrijana iz Barselone želi  i Žardela iz Benfike da pojača defanzivni red.

Izabrane vesti

 LA GAZZETTA DELLO SPORTBanega tema dana

Može li Banega da promeni Inter”, otvara sa tim pitanjem današnje izdanje Gazeta, krsteći ga čovekom nada Nerazura. “Trijumfovao je u Ligi Evrope sa Seviljom i sada ga čeka dres Nerazura. Mančini ga vidi kao kreatora igre na sredini terana sa slobodom da deluje po celoj liniji. Zaneti i Kruz: Tehnika i puno hrabrosti”, opisuju bivši igrači Intera svog zemljaka koji će pojačati ovog leta milanski tim.

U analizi Gazete pod naslovom “Može on to, Pirlo je uzor” kaže se da bi Banega mogao da odigra ulogu u kreiranju novog Intera kao što je Pirlo odradio u Juventusu.

Ispod zaglavlja Gazeta ostvavlja prostor za finaliste Kupa Italije, Milan i Juventus. “Silvio pumpa Milan: Dajte maksimum, Kup menja sve”, citiraju se reči predsednika Milana koji je posetio Milanelo pre polaska tima u Rim gde će se sutra uveče igrati utakmica sa Juveom.

Za Juventus, list piše, da Bjankoneri već gledaju u budućnost i bave se spremanjem tima za sledeću sezonu: ”Morata je već Realov, od Kavanija do Berardija, Juve pravi kasting”. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da se Stara dama pomirila sa odlaskom Morate i da rade na dovođenju igrača koji bi zamenio Španca, osim Kavanija i Berardija spominje se i ime mladog Brazilca Gabrijela Žesusa.

Napoli ide po Lapadulu. Gabijadini pozdravlja Italiju”, naslov je posvećen planovima vicešampiona Italije koji ima nameru da dovede golgetera Serije B iz Peskare i istovremeno planira da proda bivšeg igrača Bolonje i Sampdorija nekom inostranom klubu za cifru od barem 25.000.000 evra. U pondaslovu se dodaje da je menadžer albanskog reprezentativca Hisaja tražio povećanje plate za svog klijenta upozorivši da će biti popriličan broj velikih klubova koji će ga želeti posle Evropskog prvenstva.

I kad smo već kod Evropskog prvenstva, Gazeta najavljuje mogućnost da centarfor Đenove Leonardo Pavoleti uzme mesto u timu Azura za Francusku Čiru Imobilu i Lorencu Inisinju: “Pavoleti napada jedno mesto u redovima Azura. Insinje neizvestan”.

Gazeta objavljuje i veliku analizu o dominaciji španskog fudbala na Starom kontinentu: “Veliki španski klubovi veliki u Evropi, motivi španske dominacije”. Kao prvi razlog se navodi sposobnost skauta španskih klubova da pronađu talente, ne samo u Španiji već i u svetu, pre svega u Južnoj Americi. Drugi razlog je odličan mendžment klubova koji ostvaruju velike plusvalence na kupoprodaji igrača. To naravno ne važi za Real i Barselonu koji su toliko bogati da mogu sebi da dozvole sve što požele.

Grajpel posle het-trika napustio Điro. Nibali i Valverde, na vama je red u planinskim etapama”, ističe Gazeta da je nemački sprinter posle tri etapne pobede odustao pred prve planinske etape koje bi trebalo da pokažu ko je u boljoj formi od dvojice favorita za konačnu pobedu, Italijan ili Španac.

Na kraju, list prenosi i izjavu Rodžera Federera posle njegove odluke da otkaže učešće na Rolan Garosu: “Federe, bol u leđima: Ne želim da rizikujem karijeru zbog Rolan Garosa”.

CORRIERE DELLO SPORTVicel rekao: Da

Rimski sportski dnenvik predstavlja, kao vest dana, pristanak belgijskog reprezentativca Aksela Vicela  da pređe iz Zenita u Romu: “Vicel - Roma, može se”. Korijere tvrdi da je Vicel rekao da svom bivšem treneru u ruskom klubu Lučanu Spaletiju i da je tim iz Sankt Petersburga zainteresovan za Paredesa koji bi mogao da bude “katalizator” za zaključenje transfera Vicela. U podnaslovu se još dodaje da je menadžer Aleksandra Dragovića potvrdio interesovanje Rome za njegovog klijenta ali i da na stolu imaju još dve ponude.

Toti i Salah u Dubaiju su dve atrakcije”, piše o prijaljskom meču koji će Đalorosi igrati protiv Al Ahlija. Korijere

Brazilski Lacio: Adrijano i Žardel”, najavljuje list ispod zaglavlja da bi nebeksoplavi dres trebalo da obuku u novoj sezoni bek Barselone i centralni defanzivac Benfike.

Korijere objavljuje i intervju sa predsednikom novog prvoligaša Krotonea Rafaelom Vrenom: “Moj Krotone je ponos cele Kalabrije”. Predsednik kluba koji će debitovati u Seriji A je rekao da je plasman Krotonea u elitu italijanskog fubala prilika za čitav kraj da ostvari napredak u ekonomskom smislu.

U dnu strane se piše i o finalu Kupa Italije. “Berluskonijev blic: Srce na teren Milian i daj mi Evropu”, sublimira Korijere poruku predsednika Milana njegovim igračima pred meč sa Juveom. S druge strane se prenosi izjava Pola Pogbe koji potvđuje rešenost Juvea da završi sezonu kao što je i počeo – osvajanjem trofeja: “Moja Juve je još uvek gladna (trofeja)”.

TUTTOSPORTPogba i Dibala - zna se cilj

Torinski sportski dnevnik u prvi plan ističe izjavu Pola Pogbe koja je na liniji drugog stuba igre Bjankonera Paula Dibale izrečene prethodnog dana: “Pogba sve više lider Juvea: Liga šampiona? Osvojiću je ovde”. U podnaslovu se prenosi cela izjava Francuza: “Osvojimo Kup Italije  a posle sa mojim bratom Dibalom idemo da osvojimo Ligu šampiona”.

Ispod se Tutosport bavi predviđanjem ko bi mogao da zameni Kaseresa u redovima Stare dame: “Desni bek, Danilo, De Šiljo i… Darmijan”.

Moj Milanu, sa Juveom igraš na sve ili ništa”, prenosi se upozorenje predsednika Rosonera Berluskonija igračima Milana tokom jučerašnjeg susreta u Milanelu.

U vrhu naslovne strane Tutosport objavljuje intervju sa Atilijom Lombardom koji će biti pomoćnik Siniše Mihajlovića na klupi Torina: “Kakav Toro sa Mihom”. "Miha je žestok tip, Torino je važna destinacija, Ima da se zabavljamo, samo tako”, pun je optimizma Lombardo. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da je Mihina prva želja da Nikola Maksimović ostane u Torinu, a od pojačanja na njegovoj listi su De Run iz Atalante, Kucka i Gabijadini.

Bivši centarfor Juventusa Fernando Ljorente hvali potez Intera koji je bio brži od ostalih i kaparisao ključnog igrača Sevilje Evera Banegu: “Da Interu, Banega je fenomen, videćeš”.

 Na kraju se citira i izjava predsednika Sampdorije Masima Ferera koji je potvrdio Vinčenca Montelu na klupi svog tima za sledeću sezonu, uprkos lošijim rezultatima od onih koji su se očekivali: “Montela, sada je na tebe red da nas zadovoljiš”.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Serija ARomaMilanJuventusItalijaInterEvropaEver BanegaBuongiorno ItaliaAksel Vicel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara