Buongiorno Italia: Dibala traži od saigrača da oplave Fiorentinu, sinovi slavnih očeva su prepreka

Vreme čitanja: 5min | pet. 09.02.18. | 11:27

Sprema se vruć doček Bernardeskiju, panika u Laciju, Roma blindira budućeg kapitena

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Trka za skudeto je u prvom planu italijanske sportske štampe, zajedno sa planovima klubova Serije A za pojačanja sledećeg leta. Marčelo Lipi je u intervjuu za Gazetu rekao da je Juve konstruisan da osvoji sve trofeja a da Napoli igra najlepši fudbal u Seriji A. Podseća se i da će večeras u Firenci Alegri voditi Juve 200. put dok se Pioli uzda u sinove slavnih roditelja Simeonea i Kjeze da pomrsi račune Staroj dami. Roma želi da produži ugovore Florenciju i Alisonu a Inter je završio posao oko Martineza.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Gazeta otvara današnje izdanje sa intervjuom Marčela Lipija koji je u svojoj karijeri sedeo na klupama Napolija i Juvea. „Napoli igra lep fudbal, Juve igra do daske“, definisao je u par reči dva tima bivši selektor Italije. Lipi je dodao da je tim Bjankonera konstruisan tako da osvoji sve trofeje dok je Sari napravio odličan posao u Napulju i kreirao tim koji igra najdopadljiviji fudbal u Seriji A. Za svoj treći bivši tim iz Serije A Lipi je konstatovao da je Spaleti stvorio sve preduslove za povratak tima u Ligu šampiona ali da je njegov problem to što, osim Ikardija, nema velike igrače na raspolaganju.

„Alegrijeva provera broj 200 na klupi Juvea u Firenci“, ističe se da će toskanski stručnjak proslaviti lep jubilej večeras na Artemiju Frankiju. Gazeta piše da je šef struke Stare dame odlučio da vrati među startere Lihtštajnera i Markizija i potvrdio je napadački trozubac sa meča protvi Sasuola: Bernardeski - Iguain - Mandžukić.

„Čolito –Pipita, sinovi slavnih napadaju“, piše list o duelu dva Argentinca Simeonea i Igauina i najavljuje da se trener Ljubičastih uzda u dvojicu sinova proslavljenih očeva Čola Simeonea i Enrika Kjeze.

„Inter blindirao mlađanog Martineza. Sve dogovoreno uključujući i raskidnu klauzulu od 120 miliona“, naslov je priče o uspešno završenom poslu Nerazura koji su uz pomoć svog bivšeg igrača, a sada sportskog direktora Rasinga, Dijega Milita upseli da obezbede dolazak talentovanog 20-godišnjeg argentinskog napadača.

„Kalinić se povredio. Gatuzo tražio od Kutrona golove“, piše milianski dnevnik da će trener Milana poslati u vatru od prvog minuta protiv Spala mladog Italijana a da će Andre Silva dobiti priliku da predvodi napad Rosonera protiv Ludogoreca u Ligi Evrope.

Ludilo doping u timovima ameatera: Poštedite barem decu...“, vapaj je posle zaključene istrage protiv 17 osoba osumnjičenih da su sistematski dopingovali bicikliste, uključujući i one koji imaju manje od 18 godina. Posebno uznemirući podatak je da su u brojnim slučajevima roditelji bili ti koji su motivisali svoju decu da uzmu nedozvoljena i štetna sredstva po zdravlje. Istraga je pokrenuta posle iznenadne smrti 21-godišnjeg litvanskog bicikliste Rumsasa.

CORRIERE DELLO SPORT

„Florenci zauvek“, najavljuje rimski dnevnik da je Roma spremila novi ugovor za Florencija koji predviđa duplo veću platu od one koje danas prima zamenik kapitena Đalorosih. „Roma želi da blindira igrača koji je viđen da bude njen kapiten u budućnosti. Florenciju će biti ponuđena plata od 3.500.000 evra“, piše Korijere i podseća da Florenciju ističe ugovor u leto 2019. godine. Na unutrašnjim stranama se dodaje da Roma želi da produži ugovor i poveća platu Alisonu. Brazilski golman prima 1.500.000 po sezoni i rimski klub, osim što želi da mu duplira platu, ima nameru da mu produži ugovor koji ističe 2021. godine.

„Ljubičasta zamka“, naslov je priče za meč Fiorentina - Juventus koji otvara 24. kolo Serije A. U tekstu se kaže da je Federiko Kjeza posebno motivisan da zaustavi Juve kao i Čolito Simeone dok navijači Ljubičastih spremaju „vruć“ doček Bernardeskiju koji je prošlog leta prešao iz Fiorentine u Juve za 40.000.000 evra.

Uzburkane vode u Laciju. Svi na raport kod Lotita zbog slučaja Felipe Anderson“, nastavlja Korijere da prati vrlo detaljno dešavanja u Formelu posle velike prašine koja se podigla oko Brazilca. List navodi i da će Lotito biti na San Paolu da gleda Lacio protiv Napolija. Podsetimo, Lotito gotovo nikad ne prati Nebeskoplave na gostovanjima i njegovo prisustvo u Napulju je jasan znak da u Formelu shvataju da prolaze kroz odlučujuću fazu u ovoj sezoni. Istovremeno se podvlači da su pred Andersonom dva izbora: ili će promeniti ponašanje i biti reintegrisan u tim ili će biti poslat na pozajmicu u Brazil. U južnoameričkoj zemlji je prelazni rok otvoren do 2. aprila.

TUTTOSPORT

„Oplavite ih a onda se vraćam ja“, poručio je Dibala svojim drugovima pred meč sa Fiorentinom igrajući se rečima pošto u italijanskom ljubičasta boja ima značenje plave u srpskom kada treba da dočara rezultat batina. Takođe, Dibala je sa tom izjavom želeo da podvuče i činjenicu da će biti spreman da se vrati na teren za meč sa Totenhemom u Ligi šampiona sledeće nedelje. „Večaras se u Firenci igra poslednja utakmica bez Argentinca koji je iskoristio prinudni odmor zbog povrede da povrati fizičku snagu i vedrinu u svoj privatni život“, piše Tutosport i dodaje da je Dibala imao razgovore u četiri oka sa predsednikom Anjelijem, kapitenom Bufonom kao i da je uspeo da se pomiri sa svojom verenicom Antonelom i izgladi odnose sa sponzorom.

List objavljuje intervju sa Kavanijem kojeg predstavlja kao specijalnog navijača Torina, ne samo u svojstvu bivšeg igrača Napolija i po antonomaziji „antijuventina“, nego i kao velikog prijatelja Valtera Macarija. „Koliko lepih sećanja me veže za Macarija. Beloti će odvesti u visine Torino“, zahvalan je Urugvajac Macariju jer je upravo stručnjak iz Livorna najviše doprineo da Kavani postane veliki golgeter. Tutosport piše i da je usvojena žalba Torina na suspenziju od dva meča za Macarija i da će moći da vodi Toro sa klupe u derbiju sa Juventusom.

U dnu strane torinski dnevnik piše da se Napoli suočava sa alarmantnom situacijom u odbrani. „Sari zabrinut pred meč sa Lacijom. Albiol je van stroja, Hisaj pod velikim znakom pitanja“,  navodi list ali i podseća da su dobre vesti stigle sa provera Mertensa i Kaljehona koji će biti spremni za meč sa Nebeskoplavima.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaPaulo DibalaĐovani SimeoneFederiko Kjeza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara