"naslovne strane italijanske sportske štampe"
"naslovne strane italijanske sportske štampe"

Buongiorno Italia: Direktor Lacija lobira za zajedničku ligu Albanije i Kosova

Vreme čitanja: 6min | uto. 21.03.17. | 11:32

Điđijev jubilej, Berardio na ceni i seukob Palote i Spaletija u Romi

Izabrane vesti

U italijanskoj štampi danas se piše o velikom dostignuću Đanluiđija Bufona koji će protiv Albanije stati po hiljaditi put između stativa, kao i licitaciji koja je otvorena za prodaju Berardija, početna cena je 40.000.000 evra. Piše se i o sve hladnijim odnosima između predsednika Rome Džejmsa Palote i trenera Lučana Spaletija kao i nameri američkog vlasnika Đalorosih da investira u podmlađivanje tima. Za Lacio se kaže da praktično čitavu sezonu igra sa 12 igrača dok se tvrdi da Silvio Berluskoni gubi strpljenje sa Kinezima koji odugovlače sa isplatom treće kapare od 100.000.000 evra. Gazeta piše da Torino i pored toga što Adem Ljajić ne pruža dobre partije ne može bez njega, a Korijere je objavio intervju sa Igli Tareom u kojem je rekao da bi, po njegovom mišljenju, bilo idealno da Albanija i Kosovo imaju jednu reprezentaciju ali da to nije moguće.

GAZZETTA DELLO SPORTBufon na Gazetinoj naslovnici

Bufon ide ka 1000”, stavlja do znanja Gazeta na naslovnoj strani da će kapiten Juventusa i Azura protiv Albanije, sledećeg protivnika Italije u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji, odigrati svoju 1.000 utakmicu. Na fotografiji koja dominira naslovnicom fudbalska lopta, koja predstavlja i jednu nulu u broju 1.000, podeljana je na tri dela sa brojem utakmica koje je Điđi odigrao za Parmu (220) Juve (612) i nacionalnu selekciju (167).

Na utakmici Italija - Albanija u petak golmančina će da proslavi 1.000 utakmica sa prvim timovima. Skala: Kad sam ga lansirao sa 17 godina, on je bio taj koji je smirivao mene a ne obratno”, ispričao je bivši trener Parma prisećajući se debitantskog meča Bufona protiv Milana.

Od Belotija do Galjardinija, niče nova bejbi reprezentacija”, konstatuje Gazeta da je u toku smena generacija u redovima Azura i da na površinu ispilvavaju nova imena koja će predstavljati budućnost italijanske reprezentacije i fudbala.

Berardi vredi 40 miliona. Sasuolo fiksiralo cenu. Inter na pol poziciji na licitaciji, iza su Milan, Juve i Fjorentina”, piše ispod zaglavlja Gazeta,a na unutrašnjim stranama dodaje da je Sasuolo već spreman da sluša ponude zainteresovanih strana. Prema informacijama milanskog dnevnika Inter je najozbiljnija zainteresovana strana.

Donaruma: Nadam se da ću ostati. Red je na Rajoli”, naslov je sa slatko-gorkim ukusom za navijače Milana u vrhu naslovnice. Slatkim jer je golman Rosonera potvrdio svoju vernost i ljubav prema Milanu, što se i znalo od ranije, međutim gorčina dolazi od biografije Mina Rajole i njegovog stila rada. Paradoksalno, veće su šanse da Donaruma ostane u Milanu ako Berluskoni, čitaj Galijani, ostanu na čelu Rosonera nego ako dođu Kinezi sa Fasoneom. Odnosi Rajole i Galijanija su toliko dobri da ako postoji fudbalski rukovodilac prema kom Rajola ima respekt onda je to generalni direktor Milana. Veruje se da bi “povratak” u sedlo dvojca “Berluskoni-Galijani”, u slučaju da ne uđe u luku proces kupoprodaje Milana, mogao da bude proslavljen upravo sa produžetkom ugovora Donarume.

Brojevi, gol, asistencije. Insinje je blago Napolija, ali ostaje čvor produžetka ugovora”, izveštava svoje čitaoce Gazeta da napadač Napolija još uvek nije pronašao dogovor sa predsednikom kluba Aurelijom De Laurentisom. Lorenco traži platu od 3.000.000 evra plus premije a gazda De Laurentis ne želi da pređe granicu od 2.500.000 evra.

U dnu strane Gazeta piše i da je sve bliži razvod između  predsednika Rome Džejms Palota i trenera Lučano Spaletija: “Spaleti i Palota su sve udaljeniji, a Roma čeka”. Vrlo je indikativno da njih dvojica nisu imali sastanak tet-a-tet i da je Spaleti otišao juče u Firencu, iako je Palota u Rimu.

Na unutrašnjim stranama Gazeta posvećuje pola strane i slučaju Adem Ljajić. “Luda glava: Magije i ludosti, ovaj Torino ne može bez Ljajića”, naslov je teksta u kojem se kaže da naš fudbaler nije postigao gol više od mesec dana i da je protiv Intera bio bleda senka, ali da je ipak on taj koji će najverovatnije ostati u Torinu dok će drugi napadači, iz ovog ili onog razloga, napustiti Toro (veruje se da će neko platiti Belotijevu raskidnu klauzulu od 100.000.000 evra, Jago Falke i Huan Iturbe nisu uverili rukovodioce Torina da bi ih trebalo zadržati i u sledećoj sezoni, dok je Maksi Lopez previše problematičan  i gojazan za ukus Siniše Mihajlovića). U tekstu se još kaže da Mihajlović nije hteo da stavlja u prvi plan, ali Ljajić će biti novčano kažnjen jer je prekršio kodeks ponašanja koji zabranjuje direktan odlazak u svlačionicu posle izmene tokom utakmice. “Adema sam ja želeo u Torinu. Poznajem ga dobro i znam da poseduje veliki talenat koji još uvek nije pokazao. Znam da može da pruži mnogo više na terenu i da može da da smisao svojoj karijeri, ali ako se ne bude promenio i potrudio ostaće nedovršeni igrač”, izjavio je Mihajlović.

CORRIERE DELLO SPORTKorijere delo Sport

Rađa se Roma mladih”, dominira naslov prvom stranom Korijerea sa fotografijom Franka Kesija iz Atalante koji bi trebalo da pojača Đalorose u sledećem prelaznom roku. U nadnaslovu se dodaje da će pored Kesija klub odrešiti kesu i da vrati u svoje redove Pelegrinija iz Sasuola.

Palota traži nove izvore finansiranja”, piše Korijere da vlasnik Rome ne traži samo partnere za izgradnju stadiona već i nove investitore za Romu kako bi tim bio što konkurentniji. Na unutrašnjim stranama list piše da će Palota najverovatnije u četvrtak razgovarat u četiri oka sa Spaletija.

Lacio, problem su alternative”, stavlja pod reflektore rimski dnevnik činjenicu da Inzagi, praktično igra celo prvenstvo sa 12 igrača. Naime, kada se pogleda minutaža vidi se jaz između 12 fudbalera koji su uglavnom bili angažovani i ostatka fudbalera koji su igrali na kašičicu.

Korijere objavljuje i intervju sa sportskim direktorom Lacija Iglijem Tareom u kojem je glavna tema bio meč između Italije i Albanije u kvalifikacijama za SP u Rusiji sledeće godine: “Italija čuvaj se moje Albanije”. Tare je istakao da je Albanija značajno napredovala zahvaljujući selektori De Bjaziju i novoj mladoj generaciji fudbalera. Govoreći o Kosovu, Tare je istakao da bi jedinstvena reprezentacija Albanije i Kosova bila idealna, ali da to nije moguće ostvariti. Zato je moguće, po mišljenju rukovodioca Lacija, napraviti zajedničku fudbalsku ligu Kosova i Albanije od koje bi imali koristi oba fudbalska saveze i obe reprezentacije.

TUTTOSPORTMiralem Pjanić centralna tema Tutosporta

Juve te čini boljim”, izdavaja kao udarnu vest iz intervjua Miralema Pjanića torinski list za naslovnicu. “U Juventusu sam sazreo i postao kompletniji igrač. Glava, noge, defanzivni zadaci, u svim tim elementima sam napredovao… U Juveu te nauče da postaneš ubica: ništa se ne ostavlja protivnicima … Barsa će videti šta znači igrati na našem stadionu”, stoje u podnaslovu kao najupečatljivije izjave Pjanića iz razgovora sa Tutosportom.

Belotija najviše tuku, ali za sudije on je taj koji šutira druge…” naslov je koji sublimira paradoks statističkih podataka koji otkrivaju da nijedan igrač u Seriji A nije toliko puta fauliran kao Galo ali, istovremeno, centarfor Torina je na čelu tabele fudbalera koji su napravili najviše prekršaja u prvenstvu.

 U dnu strane Tutosport prenosi ultimatu Silvija Berluskonija kineskim tajkunima koji žele da kupe Milan: “Pare do subote inače posao otpada”. List piše da lanac kineskih biznismena još nije uplatio treću kaparu od 100.000.000 evra i da je Berluskoni počeo da gubi strpljenje, mada je spreman da, ako stigne treća tranša od 100.000.000 evra, dozvoli kineskim partnerima da zatvore kupovinu Rosonera u maju, a ne početkom aprila kako je bilo predviđeno.

 Piše: Željko Pantelić


tagovi

EvropaIgli TareItalijaLacioRomaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara