""
""

Buongiorno Italia: Juve je nepobedivi titan! Skinite traku Ikardiju

Vreme čitanja: 5min | uto. 02.08.16. | 11:36

Snaga Juventusa i pored odlaska Pola Pogbe inspiracija je svih novinara na Apeninima

                    (OD STALNOG DOPISNIKA MOZZART SPORTA IZ RIMA)

Izabrane vesti

Snaga Juventusa, i pored odlaska Pola Pogbe, nastavlja da fascinira italijansku sportsku štampu. Gazeta opisuje novi sastav Juventusa kao divovski, a Tutosport piše o dovođenju Vitsela i Matuidija kao zamene za Pogbu. I Ikardi je i dalje u centru pažnje, sve je jače uverenje da će ga Inter prodati ako stigne ponuda od 70.000.000 evra. U tom smislu već se piše o raskolu između navijača i Ikardija, a štampa je krenula otvoreno da licitira ko bi sve mogao da zameni Maurita, od Alvara Morate, preko Dijega Koste do Bake ili Zaze.  Korijere obajvljuje interesantnu priču o prekookeanskim turnejama vodećih italijanskih klubova s pitanjem: čemu to služi? Pošto su Juve, Milan, Inter i Roma zaradili “siću” u odnosu na klubove njihovog ranga iz Španije, Engleske, Nemačke i Francuske.

 LA GAZZETTA DELLO SPORT

 “Kolosalni Juve. Ali, oprez nije sve u boji”, dominira naslov prvom stranom Gazete sa zadovoljnim licem trenera Bjankonera Masimilijana Alegrija. U podnaslovu se kaže da se danas okupljaju u Vinovu svi igrači Juventusa, vraćaju se i fudbaleri koji su imali duži odmor zbog reprezentativnih obaveza na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.  “Juve polazi iz uloge apsolutnog favorita. Ali Alegri se boji zamki: od odsustva Markizija do decembra koji stvara problem na sredini terena do psiholoških rizika, odnosno prevelike euforije i samopuzdanja”, navodi list.

U redakcijskom komentaru pod naslovom “Maks je osuđen na pobede” milanski dnevnik tvrdi da će za Alegrija ovo biti najteža sezona jer će ako bude pobeđivao svi to doživljavati kao normalno i očekivano dok će svaki remi ili poraz imati gromoglasni eho u medijima i javnosti.

U intervju za Gazetu bivši igrač Juventusa Marko Tardeli nema sumnji da će Stara dama dominirati Serijom A i  da je među favoritima za osvajanje Lige šampiona. ”Tardeli je siguran: Iguain i Dibala su tandem za Ligu šampiona. Šteta za Pogbu”, izrazio je žaljenje strelac čuvenog gola protiv Nemačke u finalu Mundijala 1982. godine u Španiji zbog odlaska Pogbe u Mančester Junajted.
“Inter, napad na Gabigola, sada su i Kinezi dali pristanak”, piše Gazeta da su Nerazuri sada najbliži talentovanom Brazilcu pošto se Barselona povukla iz trke za napadača Santosa a klub iz Milana je pretekao Juventus. “Primirje oko Ikardija, ali Gabijadini sve sviđa i Inter je tražio informacije o Obemejangu”, iznosi nezvanične informacije Gazeta o potezima Intera koji bi trebalo da budu odgovor na eventualni odlazak Ikardija u Napoli ili Arsenal. Korijere dela Sera danas piše da je Inter opipao puls i Real Madrid za Alvara Moratu i Juventusa za Simonea Zazu.

“Uzet Facio, cilja se Vermalen: dva defanzivca za Spaletija”, najavljuje se da Roma nema nameru da se zaustavi na Argentincu iz Totenhema koji dolazli u Večni grad na pozajmicu iz Londona.

“Kralj Murinjo: potrošio 190.000.000 evra, Borusija Dortmund obnovila iz korena tim, Zola u Hal Sitiju?”, prenosi vesti sa evropske fudbalske pozornice Gazeta insistirajući na činjenici da je Mančester Junajted sa dovođenjem Pola Pogbe potrošio najviše novca u ovom prelaznom roku na Starom kontinentu.

“Dijego ugrejao atmosferu na žurci u Napulju”, zapaža Gazeta da je Maradona svojom izjavom povodom 90-og rođendana Napolija uspeo da ublaži gorčinu navijača Napolija zbog odlaska Gonzala Iguaina. “Ja vas nikada neću izdati”, poručio je Pibe de Oro navijačima koji ga slave kao sveca i nakon 25 godina od rastanka.

CORRIERE DELLO SPORT

 “Uzet Facio!”, udarni je naslov na prvoj strani Korijerea kojim se ohrabruje ambijent Rome budući da je klub vrlo brzo reagovao posle povrede Marija Ruija. “Postignut dogovor sa Totenhemom i argentinski defanzivac će danas da stigne u Rim da potpiše novi ugovor. Ostaju i dalje ciljevi Rome u ovom prelaznom roku Vermalen i Načo”, podvlači Korijere da Roma ima nameru da ispuni želju Spaletija i dovede mu dvojicu iskusnih defanzivaca. Na unutrašnjim stranama se precizira da će Facio doći na pozajmicu uz obavezan otkup sledeće godine fiksiran na 4.000.000 evra.

Ispod zaglavlja Korijere predstavlja novog napadača Lacija Čira Imobilea:”Lacio, zajedno ćemo leteti visoko”. List prenosi i izjavu reprezentativca Italije da želi da lansira ponovo svoju karijeru koja je bila u stagnaciji poslednje dve sezone i da je spreman da prihvati Kloseovo nasleđe. U podnaslovu se konstatuje da je Lacio izgubio trku sa Olimpikom iz Marseja za Tovena i da sada cilja Papu Gomeza iz Atalante, dok se na unutrašnjim stranama ispaljuje probni balon da bi Bastijan  Švajnštajger, po uzoru na Klosea, mogao da provede svoje pozne igračke godine u Rimu noseći dres Nebeskoplavih. Glavni problem za angažman Nemca je njegova plata koja iznosi 6.000.000 evra godišnje.

Turneje na silu”, naslov je analize Korijerea u kojem su izračunali koliko su najbolji italijanski timovi prešli kilometara, koliko su proveli dana u avionima, koliko su propustili treninga i koliko su novca zaradili od silnih putešestvija. U podnaslovu se kaže da samo Napoli nije želeo da krene na dugačke puteve u pripremnom periodu dok se na unutrašnjim stranama ističe da je Juventus inkasirao samo 4.000.000 od prijateljskih utakmica, Milan i Inter još manje 2.500.000 a Roma tek 1.500.000. Zbog toga se Korijere pita: čemu služe takve turneje?

 TUTTOSPORT

 “Juveov skok na Matuidija, karta premije za Vicela”, otvara današnje izdanje Tutosport uz fotografije dvojice tamnoputih fudbalera. U podnaslovu se kaže da je Juve spremio 4 miliona evra premije za Vicela na već ponuđenih 18 miliona. “Osim Belgijanca mogao bi da stine vrlo brzo i veznjak PSŽ-a”, optimistički najavljuje torinski sportski dnenvik.List objavljuje i intervju sa Markom Pjacom:”Ovde sam zahvaljujući Mandžukiću”. U razgovoru za Tutosport bivši igrač Dinama najavljuje da će se takmičiti sa Mandžukićem za veću minutažu na terenu imajući u vidu paklenu konkurenciju u napadu Bjankonera. “Želim da osvajam trofeje, i Liga šampiona je jedan do prvih ciljeva”, rekao je Pjaca.

MIhajlović u ulozi inspektora na gradilištu File”, piše Tutosport o poseti srpskog stručnjaka sportskom centru Torina Filadelfija gde će u vrlo skoroj budućnosti igrači Granata trenirati. Mihajlović je izrazio želju da istorijski stadion Torina bude spreman sa tribinama već u oktobru.

“Milan mora da proda De Šilja ako Baka ostane”, tvrdi Tutosport na naslovnoj strani dok na unutrašnjim izveštava da je Napoli pokazao interesovanje za beka italijanske reprezentacije čija je cena porasla posle Evropskom prvenstva sa nešto više od 20.000.000  evra na nešto manje od 30.000.000.

U dnu strane torinski sportski dnevnik svedoči o rastućem nezadovoljstvu navijača Intera prema kapitenu tima Mauru Ikardiju pošto im se nisu svidele izjave i ponašanje igrača i Vanda Nare u ovom prelaznom roku. “Ako Ikardi ostane, skinite mu kapitensku traku”, recituje naslov na prvoj strani. U tekstu na unutrašnjim stranama se podvlači da Ikardi svoji ponašanjem, u očim navijača, ne zaslužuje da nosi traku koju su oko ruke stavljali Faketi, Bergomi, Zaneti.

PIŠE: Željko Pantelić


tagovi

TorinoSrbijaSerija AMauro IkardiMasimilijano AlegriJuventusInterEvropaBlez MatuidiAksel Vicel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara