""
""

Buongiorno Italia: Miha se predao, Iguain nije, Juve sanja čudo na Alijanc areni

Vreme čitanja: 5min | pon. 14.03.16. | 11:45

Mnogo je priče i o spektaklu koji je napravio Alesandro Florenci, kao i o golu Džeka, pa i sunovratu Torina...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Posrtanje Milana, pobednički niz Rome i nezaustavljivi Iguain (postigao već 27 golova) glavne su teme u italijanskoj sportskoj  štampi. Pažnju privlači i Juventus koji se sprema za okršaj sa Bajernom u Ligi šampiona i optimistički pristup Patrisa Evre koji obećava pobedu od 1:0 u Minhenu. U Interu su podgrejali nadu da bi mogli do trećeg mesta, tim pre ako pobede Romu na Olimpiku sledeće subote. Takođe se nagađa gde bi mogao da nastavi karijeru Zlatan Ibrahimović uz indikaciju da bi najverovatnija destinacija mogao da bude Milano, više Milan nego Inter.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

„Sinišina predaja“, sa tim naslovom otvara današnje izdanje Gazeta. Pored fotografije zabrinutog Mihajlovića u podnaslovu se prenose reči srpskog stručnjaka:
"Sa ovakvim timom nije moguće uraditi više". Mihajlović i Milan su kasnije demantovali da je on izgovorio te reči, ali kolege iz Medijaseta (takođe, kao i Milan u vlasništvu Silivija Berluskonija) potvrdile su verodostojnost izjave koju su oni preneli. Milanski dnevnik podseća da je naš trener u prethodnoj sezoni imao isti broj bodova, 48, sa Sampdorijom posle 29 kola i da je na kraju završio prvenstvo sa četiri boda više od Milana.

„Stara garda optužuje mlađe igrače za neadekvatno zalaganje dok Liga šampiona postaje nedostižna“, fotografiše haotično stanje u redovima Rosonera posle remija sa Kjevom u Veroni 0:0.

U redakcijskom komentaru pod naslovom „Bili jednom senatori“ se kaže da aktuelni igrači Milana sa dugogodišnim stažom u crveno-crnom dresu nemaju ni izbliza autoritet koji su imali nekadašnji „senatori“ , kao Maldini, Nesta, Gatuzo, Pirlo, Ambrozini, Sedorf, Inzagi  koji su osvojili Ligu šampiona 2007. godine i da samim tim težina njihovih reči nema željeni efekat.

„Iguain se ne predaje“, naslov je ispod zaglavlja gde se konstatuje da je Napoliju bilo dovoljno da Argentinac realizuje jedan penal da se vrati na tri boda distance od Juventusa.
„U Palermu Pipita je stigao do kvote 27 golova i i stigao je CR7 u trci za zlatnu kopačku“, piše Gazeta.

Milanski dnenvik prenosi i da Juventus priprema taktiku za napad na Bajernovu tvrđavu, Alijanc Arenu, i citira reči Patrisa Evre:
"Sada znamo kako da naškodimo Bajernu".

"Roma leti na krilima niza pobeda i Džeka. Udine eksplodiralo, Kolantuono pred otkazom?", piše Gazeta o jučerašnjoj pobedi Rome nada Udinezeom 2:1. U podnaslovu se ističe da je jučerašnji trijumf  bio osmi uzastopni uspeh Đalorosih u Seriji A i da su ga potpisali Džeko i Florenci sa njegovim čarobnim golom. Gazeta svedoči i o vrlo neprijatnim scenama posle meča kada su igrači i stučni štab Udinezea bili zasuti verbalnim uvredama od navijača i najavljuje da bi na Kolantunovo mesto mogli da dođu Kalori i De Kanio.

„Inter. U subotu je sudnji dan. Srah zbog Ikardija“, izveštava Gazeta iz Apijano Đentilea gde je atmosfera značajno popravljena u ovom mesecu posle katastrofalnog januara i februara. Protiv Rome, Mančini neće moći da računa na Palasija koji  preskače meč zbog kartona, dok će se danas znati koliko je ozbiljna povreda kapitena Ikardija.

„PSŽ šampion osam kola pre kraja ali Ibra drži u strahu Parižane: Ostajem? Za sada ne“, citira se izjava Ibrahimovića posle osvojene titule dok se u tekstu na unutrašnjim stranama kaže da bi Zlatan verovatno najviše voleo da poslednji meč u dresu PSŽ odigra u Milanu (finale Lige šampiona se igra na San Siru) i da ostane u njemu.

CORRIERE DELLO SPORT

„Čarobna Roma“, dominira naslov prvom stranom Korijerea sa fotografijom Rominih strelaca na meču sa Udinezeom Džeka i Florencija. Podsećajući da su Đalorosi osmi put uzastopno upisali tri boda u Seriji A, list ističe odgovor golom Edina Džeka na kritike u italijanskim medijima na njegov račun i još jedno remek-delo Florencija koji se izgleda pretplatio na spektakularne golove.

„Spaleti aplaudira svojim igračima: Superlativi za pruženu partiju. Napoli prošao u Palermu sa Iguainom  i zadržao pet bodova prednosti“, podvlači Korijere da Napoletanci i dalje imaju značajnu prednost u odnosu na Romu uprkos osam uzastopnih pobeda rimskog tima. U redakcijskom komentaru i Korijere hvali Alesandra Florencija za još jedan fantastična gol:
"Aplauzi Florenciju - čoveku za remek-dela".

Ispod zaglavlja rimski list piše i pobedi Lacija nad Atalantom 2:0:
"Dva puta Klose i Lacio ide dalje". U podnaslovu se ističe da su jučerašnji golovi bili prvi u ovom šampionatu nemačkog centarfora i da su Nebeskoplavi juče više mislili na Spartu i revanš meč Lige Evrope nego na protivnika iz Bergama.

„Bajkoviti Ibrahimović: 13 skudeta u 15 sezona“, ističe se svojevrstan podvig Ibrahimovića koji je osvajao šampionske titule u Holandiji, Italiji, Španiji i Francuskoj. Ni Korijereu nije promakla izjava Ibrahimovića da neće ostati u Parizu i, za razliku od Gazete, nema sumnji da je sledeća Ibrina destinacija Italija.
„Ko će ga uzeti?“, pita se list uz nagoveštaj da će to biti Milan pošto Ibrahimovićeva supruga želi da se vrati u glavni grad Lombardije i da tu ostanu i po završetku Zlatanove karijere.

TUTTOSPORT

„Uspešni gubitnik“, naslov je sa gorkim ukusom na prvoj strani Tutosporta. Naslov - oksimoron se odnosi na trenera Torina Đampjera Venturu.
„Toro doživeo neverovatan preokret na Marasiju, 12. poraz Venture u šampionatu, a neko ga čak želi i na selektorskoj klupi“, konstatuje sa dozom zaprepašćenja torinski sportski dnevnik. U podnaslovu se dodaje da Torinu nije bio dovoljan ni gromovit početak meča protiv Đenove sa dva gola Imobilea da izbegne poraz.
„Izgleda da je pad Granata nezaustavljiv: samo dve pobede u poslednjih 15 utakmica, devet bodova manje nego prethodne sezone, a u nedelju se igra derbi“, stoji još u podnaslovu.

U vrhu strane Tutosport prenosi reči Patrisa Evre pred meč sa Bajernom u Ligi šampiona:
„Pobedićemo Bajern sa 1:0“. Francuski bek Juventusa je optimistički izjavio da bi tražio od Alegrija da ne igra meč da nije ubeđen da Bjankoneri mogu da prođu u četvrt finale:
"U Torinu smo reagovali, u Minhenu ćemo prvi da zadamo udarac. Dva  gola koja smo dali Bajernu su nam ulili samopuzdanje i svest da smo jaki“.

U dnu strane Tutosport se bavi Milanom, Romom i Fjorentinom.
„Jedan bod i polemike. Milan se raspolutio“, piše list da je očajna predstava Rosonera na Bentegodiju imala i kolateralni negativan efekat jer je proizvela raskol u svlačionici Milana.

U Udinama postigao gol čak i Džeko, najavljuje tako tekst na unutrašnjim stranama Tutosport o Rominom osmom uzastopnom trijumfu u Seriji A:
"Roma, Florenci šou i osma pobeda u nizu".

Zapažajući da je Fjorentina zabeležila treći uzastopni remi na svom stadionu list ističe reakciju trenera Paola Souze na zamerke tifoza posle remija sa poslednjeplasiranom Veronom:
"U pravo ste kad nas kritikujete".

Piše: Željko Pantelić


tagovi

TorinoSiniša MihajlovićSerija ARomaNapoliMiroslav KloseMilanLacioJuventusItalijaGonzalo IguainBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara