Čarolija Zaniola, Šik pokazao šta ume, Di Frančesko kupio još malo vremena (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.12.18. | 20:03

Roma savladala Sasuolo sa 3:1 na Olimpiku

Konačno prava Roma! Fudbaleri Vučice ostavili su svojim navijačima ispod jelke tri boda kao poklon za Božić. Ekipa Euzebija di Frančeska na svom terenu je ubedljivo savladala Sasuolo sa 3:0 u utakmici 18. kola Serije A.

To je ekipi iz italijanske prestonice bila tek druga pobeda u poslednjih šest prvenstvenih utakmica, a mogla je čak da bude i ubedljivija. Ipak, i ove tri lopte u mreži sasvim su dovoljne da vrate kakav-takav mir i donekle podignu samopouzdanje u Trigoriji.

Izabrane vesti

Trener Di Frančesko već neko vreme pleđe na ivici otkaza, tako da bi trebalo da mu je večerašnji trijumf ipak obezbedio bar još malo vremena na klupi.

Takođe, još jedan otpisani iz redova Rome, Patrik Šik, se istakao pogotko, kao i mladi, talentovani Nikolo Zaniolo. Češkom napadaču smeši se odlazak na pozajmicu, a pominju se Sampdorija i Bolonja, mada bi večerašnji pogodak mogao možda da mu popravi status. U suprotnom, može se reći da mu je ovo bio oproštajni meč u dresu Rome.

Kada je u pitanju Zaniolo, on je postavio konačan rezultat u 59. minutu, kada je istrčao kontranapad, a onda veštim „lažnjakom“ bacio nekoliko igrača Sasuola na travu, da bi majstorski bocnuo loptu u mrežu. Inače, strelac prvog pogotka za domaće bio je Dijego Peroti iz penala u osmom minutu.

Poraz gostiju uspeo je da ublaži Kuma Babakar u prvom minutu sudijske nadoknade vremena. Reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov odigrao je ceo meč za Romu.

Ubedljivu pobedu za kraj kalendarske godine ostvario je Torino koji je na svom terenu slavio protiv Empolija sa 3:0.  Duel je obeležio i direkatan crveni karton igrača gostiju Radeta Krunića u 90. minutu zato što je u prolazu udario „dandaru“ protivničkom fudbaleru na sredini terena.

A što se tiče same igre, Torino je bio baš dominantan. Poveo je minut pre kraja prvog poluvremena pogotkom Nikolasa Enkulua, prednost je duplirao De Silvestri, a konačan rezultat postavio je Jago Falke u 75. minutu.

Srpski internacionalac Saša Lukić zamenio je u Rinkona u 78. minutu u ekipi Torina.

ITALIJA 1 - 18. KOLO

Sreda
Frozinone - Milan 0:0

Atalanta - Juventus 2:2 (1:1)
/Zapata 24, 56 - Đimsiti 2ag, Ronaldo 78/

Bolonja - Lacio 0:2 (0:1)
/Felipe Luiz 30, Lulić 89/

Fjorentina - Parma 0:1 (0:1)
/Ingleze 45/

Kaljari - Đenova 1:0 (1:0)
/Dijego Farijas 45/

Sampdorija - Kjevo 2:0 (0:0)
/Kvaljarela 47, Ramirez 59/

Roma - Sasuolo 3:1 (2:0)
/Peroti 8pen, Šik 23, Zaniolo 59/
SPAL - Udineze 0:0
Torino - Empoli 3:0 (1:0)
/Enkulu 44, De Silvestri 49, Falke 75/
20.30: (2,75) Inter (3,25) Napoli (2,60)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Euzebio di Frančesko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara