""
""

Ćavi: Hteo sam da napustim reprezentaciju, ali me je Del Boske ubedio da idem u Brazil

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.03.14. | 14:28

Španski vezista kaže da su mu Aragones i Gvardiola najbolji treneri u karijeri i da ne smatra sebe najboljim španskim fudbalerom

Španski internacionalac i jedan od najboljih fudbalera Barselone Ćavi Ernandez otkrio je danas da su mu najbolji treneri u karijeri bili Luis Aragones i Pep Gvardiola.

Izabrane vesti

On je naglasio da ga je selektor Visente del Boske bukvalno ubedio da igra na prvenstvu sveta u Brazilu.
“Visente je najhumanija ličnost koju sam u životu sreo. Posle finala prvenstva Evrope protiv Italije, rekao sam mu da razmišljam o kraju reprezentativne karijere. On mi je na to odgovorio da ću imati izuzetno važnu ulogu u Brazilu”, naglasio je Ćavi.

On je dodao da u ovom trenutku ne razmišlja o kraju karijere jer se oseća “zrelim i fizički spremnim”. Ćavi je istakao da će svakako nakon povlačenja ostati u fudbalu, najverovatnije kao trener.
“Ne mogu sebe da zamislim u nekoj kancelariji, kao ekonomista, ili teko nešto. Rasprave o socijalnim i ekonomskim temama su za mene komplikovane. Interesuje me samo fudbal”, rekao je Ćavi.

Ćavi je dodao da će se uvek sećati Aragonesa, koji je preminuo pre dva meseca, kao “izuzetno humanog čoveka, koji je znao da priđe ljudima”.
“Aragones je stalno ponavljao da nismo dovoljno fizički spremni, a da smo po tehničkom nivou među pet najboljih nacija na svetu. Voleo je da kaže igračima istinu u oči”, rekao je Ćavi.

Vezni igrač Barselone je naglasio da će za njega Gvardiola uvek ostati važna ličnost.

Na pitanje da li se smatra najboljim španskim igračem u istoriji, on je uz smeh odgovorio da “svakako nije”.
“Ima, čoveče, mnogo dobrih igrača . Zašto recimo Iker Kasiljas ne bi mogao da bude najbolji, kad ima praktično isti broj titula kao i ja. Tu su još Pujol, Ramos, Vilja, Raul, pa Jero, Gvardiola, Luis Suarez, Di Stefano... Čast mi je da budem u konkurenciji takvih asova”, rekao je Ćavi.

Ćavi je potvrdio u intervjuu za francuski "So Foot" da će mu Mundijal u Brazilu biti poslednji na kome će učestvovati.
“Ne vidim sebe u Rusiji sa 38 godina”, rekao je Ćavi, govoreći o svom eventualnom učešću na Mundijalu u Rusiji 2018.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Visente del BoskeŠpanijaPrimeraPep GvardiolaLuis AragonesSP 2014ĆaviEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara