""
""

Čelsi našao štopera u Turskoj, samo da izbroji 15.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pon. 19.12.16. | 16:48

Antoniju Konteu planira kupovinu u januaru, a visoko na njegovoj listi želja nalazi se Danac Simon Kjer

Antonio Konte, trener lidera engleske Premijer lige, Čelsija, dao se u potragu za štoperom i vrlo je moguće da u januaru sledeće godine na Stamford Bridž stigne Danac Simon Kjer iz turskog Fenerbahčea.    

Izabrane vesti

Kako navodi američki ESPN, pozivajući se na izvore u istanbulskom velikanu, Čelsi već neko vreme prati Kjera i već je uspostavljen inicijalni kontakt sa njegovim menadžerima.

Isti izvor navodi, međutim, da će Čelsi morati da na sto iznese izdašnu ponudu, jer danski fudbaler ima važeći ugovor do kraja juna 2019. godine. Konkretno, Fener nije spreman da ga proda za manje od 15.000.000 evra.

Ove sezone Kjer igra standarno u prvom timu Fenerbahčea kod trenera Dika Advokata, a dao je i tri gola na 21 utakmici.
On je u turski klub došao u leto 2015. godine iz francuskog Lila za sumu od 8.000.000 evra, a pre dve sezone izabran je u idealni tim Lige 1. Pre Lila, igrao je za Palermo, Romu i Volfzburg.

Konte u Čelsiju od štopera na raspolaganju ima Gerija Kejhila, Džona Terija i Kurta Zumu kojima su to prirodne pozicije. Prinudno tu mogu da igraju i David Luiz, Branislav Ivanović, pa čak i Markos Alonso. S tim što Zuma ove sezone još nije odigrao meč u prvenstvu, a Ivanović uglavnom ulazi sa klupe.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ČelsiFenerbahčePremijer ligaSimon Kjer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara