Čelsijevo stradanje u Mančesteru, 2.0

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.03.18. | 12:03

Krvoločni Građani su željni osvete za prošlogodišnji poraz na Etihadu

Posle dva londonska duela s Arsenalom momcima Pepa Gvardiole stiže ekipa kojoj je ovo drugo vezano gostovanje u gradu Mančesteru. Katalonski stručnjak je prošlog vikenda osvojio prvi trofej sa Sitijem, koji je u finalu Liga kupa na Vembliju otresao Tobdžije sa 3:0 (rezultat njihovog prvenstvenog okršaja odigranog u četvrtak sigurno vam je poznat). S druge strane, Čelsi je poražen na Old Trafordu, a verujemo da će istu sudbinu doživeti i na Etihadu.

Ni jedni ni drugi nemaju previše kadrovskih problema. Siti će biti bez levog spoljnog Fabijana Delfa, koji odrađuje poslednju od tri utakmice suspenzije zbog isključenja na meču sa Viganom, kao i povređenih Fernandinja i Benžamena Mendija.

Izabrane vesti

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 17:00 2024 ENG 1 Man.City - Chelsea kmb 1&3+ 2,35
Ukupna kvota2,35

Menadžer gostiju Antonio Konte neće moći da računa na Davida Luiza, Rosa Barklija i Tijemuea Bakajoka. No, Italijan se već neko vreme suočava sa nevoljama druge vrste. Posle poraza od Mančester Junnajteda priznao je da se boji da bi aktuelni prvak Engleske mogao da ostane bez plasmana u Ligu šampiona, a neke njegove skorašnje odluke, poput one da pri rezultatu 1:1 na Teatru snova zameni Edena Azara izazivaju kritike javnosti, koja mu ionako odbrojava poslednje dane ka klupi Plavaca.
"Ne mogu da krijem frustraciju usled Sitijeve dominacije. Pa oni su osvojili prvenstvo još u prvom delu sezone. Ipak, mi smo Čelsi i želimo da nastavimo sa borbom", poručio je Konte.

Nije ni njegov kolega bio pošteđen prethodnih nekoliko dana, odnosno po ispadanju Sitija iz FA kupa od Vigana, ali bez obzira na taj kiks Gvardiolina ekipa deluje izuzetno sigurno, zbog čega nema sumnje u pobedu domaćih. Ne računajući onaj septembarski, na njihovim međusobnim okršajima obično pada mnogo pogodaka.

Gvardiola je uoči derbija imao samo reči hvale za Kontea.
"Reč je o odličnom taktičaru. Uostalom, videlo se to dok je radio u italijanskoj reprezentaciji i Juventusu. Ljudi kao da ne vide ono što je Konte doneo Premijer ligi. Ostavio je ogroman trag."

Da rezimiramo - krvoločni Građani su željni osvete za prošlogodišnji poraz na Etihadu i poniženje pred svojim navijačima. Šampion ne liči na sebe, Antonio Konte ima gomilu problema, a pad forme video se i prošlog vikenda protiv Mančester junajteda u pomenutom porazu od 1:2. Siti je u dobroj formi, dve pobede nad Arsenalom od po 3:0 sugerišu nam da za četu Pepa Gvardiole nema zime i da će Plavci lako biti smazani danas.

Projektovani sastavi:

Mančester Siti (4-3-3): Ederson - Voker, Otamendi, Kompani, Danilo - De Brujne, Gundogan, D. Silva - B. Silva, Aguero, Sane

Čelsi (3-4-2-1): Kurtoa - Aspilikueta, Kristensen, Ridiger - Mozes, Kante, Fabregas, Alonso - Vilijan, Pedro - Azar. 

Premijer liga, 29. kolo:

Subota:

Barnli - Everton 2:1 (0:1)
/Barns 56, Vud 80 - Tosun 20/

Lester - Bornmut 1:1 (0:1)
/Marez 90+7 - King 35/

Sautempton - Stouk 0:0

Svonsi - Vest Hem 4:1 (2:0)
/Ki 8, Van der Horn 32, King 48, Aju 63pen - /

Totenhem - Hadersfild 2:0 (1:0)
/Son 27, 54/

Votford - VBA 1:0 (0:0)
/Dini 77/

Liverpul - Njukasl 2:0 (1:0)
/Salah 40, Mane 55/

Nedelja
14.30: (3,80) Brajton (3,45) Arsenal (2,00)
17.00: (1,60) Mančester Siti (4,00) Čelsi (5,70)

Ponedeljak
21.00: (6,50) Kristal Palas (3,90) Mančester Junajted (1,55)

Foto: Action Images


tagovi

kladionicasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara