Čovek koji je izbacio Sampdoriju bori se za trofej

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.07.18. | 13:41

Ludogorec i Slavija u klinču za pehar Superkupa (19.30)

Bilo je nezgodno ovih mesec i kusur dana bez liga petice, ali stvari polako dolaze na svoje mesto i bez njih. Iako je "rane" donekle zalečilo Svetsko prvenstvo, činjenjica je da nedostaju utakmice iz vikenda u vikend. A možda najzanimljiviji okršaj dana na programu je u Bugarskoj, tačnije Staroj Zagori, gde se u okviru finala tamošnjeg Superkupa susreću Ludogorec i Slavija iz Sofije (19.30). Ovaj meč praktično otvara novu sezonu kod naših komšija...

Ludogorec je osvojio sedmu uzastopnu titulu, dok je Slavija u Kupu došla do prvog trofeja od “duple krune” iz 1996. Šampion je “skorojević”, a protivnik “aristokratija” sa 105 godina tradicije, no favorit se zna i kec je očekivan posle dva uzastopna neuspeha Ludogoreca u Superkupu. Dok popularni Beli nisu nikada osvojili ovaj trofej, Ludogorec je dizao pehar Superkupa 2012. i 2014. godine. Ukoliko družina iz Lude šume bude i danas slavila, izjednačiće se po broju trofeja Superkupa sa Levskim. 

Izabrane vesti

Na klupi Ludogoreca debitovaće Brazilac Paul Autuori. Rođen je u Rio de Žaneiru, ima 61 godinu, a trenirao je Botafogo, Kruzeiro, Flamengo, Gremio, Sao Paulo i Benfiku. Sedeo je i na klupi reprezentacije Perua. Osvojio je Kopa Libertadores 1997. godine sa Kreuzirom. Osam godina kasnije okitio se istim trofejom sa Sao Paulom sa kojim je osvojio i Svetsko klupsko prvenstvo.

Slaviju predvodi Zlatomir Zagorčić. nekadašnji šef stručnog štaba Vojvodine, Donjeg Srema i Liteksa. Popularni Zagor bio je pomoćnik legendarnom Ljupku Petroviću u timu iz Loveča, gde je posle radio i kao glavni trener, a na klupi Vojvodine 2015. godine ostvario je istorijski uspeh izbacivši Sampdoriju u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Zagorčić poseduje bugarsko državljastvo. Nastupao je za reprezentaciju naših istočnih komšija na Evropskom prvenstvu 2004. godine u Portugaliji. Ukupno je odigrao 23 utakmice za Bugarsku. Nekadašnjem defanzivcu izmaklo je Svetsko prvenstvo 1998. godine u Francuskoj, jer mu je poziv za dobijanje državljanstva uručen neposredno pred Mundijal.

Kako bilo, čini nam se da je kec ovde najrealniji...

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 19:30 1201 BUGSK Ludogorets - Slavia Sofia kmb 1&3+ 1,68
Ukupna kvota1,68

BUGARSKA, SUPERKUP - FINALE:

Foto: Shutterstock


tagovi

BugarskaBugarska 1LudogorecSlavija SofijaZlatomir Zagorčić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara