Crno-beli Deda Mraz doneo poklon: Nikola Janković novi igrač Partizana!

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.12.18. | 17:58

Krilni centar raskinuo ugovor sa Estudijantesom

Poslednjeg dana kalendarske godine košarkaški klub Partizan dobio je pojačanje pod košem. Radi se o Nikoli Jankoviću koji je raskinuo saradnju sa španskim Estudijantesom gde je proveo prethodnih šest meseci i u ponedeljak popodne stavio paraf na ugovor se beogradskim crno-belima.

Janković ima 24 godine, visok je 206 centimetara i igra na poziciji krilnog centra koju je Partizan već neko vreme želeo da pojača. Tu su njegov prezimenjak Stefan, kao i iskusni kapiten Novica Veličković.

Izabrane vesti

S obzirom da Partizan već 2. januara gostuje Lijetuvos Ritasu u prvom kolu Top 16 faze Evrokupa, ipak je realnije za očekivati da u crno-belom dresu debituje tri dana kasnije protiv Mornara u meču 14. kola Jadranske lige koji se igra u hali Pionir.

Rođeni Vranjanac je veće neko vreme bio na meti Partizana, pominjao se i prošle godine kao moguće pojačanje crno-belih, ali tada nije došlo do realizacije saradnje. 

Janković je seniorsku karijeru počeo u dresu belgijskog Šarlroa, a zatim je igrao za Pepinster, Mega Leks, Olimpiju iz Ljubljane i tursku Sakariju.

U sezoni 2016/17 proglašen je za najkorisnijeg igrača Jadranske lige, a tada je u dresu Olimpije osvojio duplu krunu u Sloveniji. Takođe, sa Megom je 2016. godine osvojio Kup Radivoja Koraća, u finalu je pobeđen upravo Partizan.

Inače, u prvom delu ove sezone Janković je za Estudijantes odigrao 13 utakmica sa prosečnim učinkom od 8,5 poena i 4,2 skoka.

Krilni centar je drugo pojačanje Partizana u finišu kalendarske godine, a nedavno je ugovor potpisao i američki plejmejker Aleks Renfro koji je već i debitovao u pobedi na Olimpijom u Ljubljani.

Foto: MN Press


tagovi

Nikola JankovićAleks RenfroEstudijantes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara