""
""

Čudovište! Kazins se brutalno osvetio Kingsima! Bogdan se opustio i to se dopalo svima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.10.17. | 08:51

Blejk Grifin trojkom uz zvuk sirene bacio Portland na kolena

Predigra je bila čista psihološka igra, a dešavanja na terenu - u znaku brutalne osvete! Demarkus Kazins je dočekan je stojećim ovacijama u Sakramentovom Golden 1 Centru, a on je svojim bivšim saigračima i prijateljima u ljubičastim dresovima demonstrirao silu! Nju Orleans je slavio rezultatom 114:106 (27:40, 29:30, 32:17, 26:19), a ceo meč bio je u znaku Bugija!

Izabrane vesti

Drugačije i ne može kada skrojite brojke kakve nisu viđene gotovo 52 godine! Tačnije, od čuvenog Boba Mekadua iz 1976. godine. Kazins je skupio neverovatna 23 skoka, čak 41 poen, uz šest asistencija, uz procenat šuta od 56 odsto (14/25) i tako postao prvi igrač posle, eto, više od pet decenija sa takvim brojevima!

Nije Kazins imao milosti prema svom bivšem klubu. Neretko je izgledalo kao da namerno želi da pokaže svima koliko je zapravo moćan, da hoće da izbaci nakupljeni bes iz sebe zbog svega što se dešavalo oko njegovog trejda u Pelikanse. Jer, ne bi tek tako uoči utakmice izjavio da mu je najveća greška u karijeri što nije otišao iz Sakramenta mnogo ranije. 

Kingsi su se i pored Kazinsovih brutalnih brojki, ali i 34 poena Entonija Dejvisa, uspeli da se drže sve do ulaska u završnih pet minuta. Upravo tada je Bogdan Bogdanović postigao važne poene, ali je nagazio liniju za tri poena, pa je rezultat bio 101:100 u korist gostiju. 

Međutim, Sakramento je od tog momenta pao i više nije uspeo da se oporavi. Pelikansi su izneli veliki teret do kraja i slavili, a momcima Dejva Jergera ostaje nova lekcija za neka buduća vremena. 

Bogdan Bogdanović je odigrao sasvim solidno na svom debiju u Golden 1 Centru i utakmicu je završio sa 10 poena (4/7 iz igre), četiri asistencije i dva skoka za 25 minuta na parketu. Ono što je posebno zadovoljilo navijače, ali i analitičare dešavanja u Sakramentu jeste to da se Bogdanović opustio i da sve više preuzima odgovornost. Imao je Bogi nekoliko sasvim dobrih poteza, a posebno se izdvaja „vozanje“ Etvona Mura, kada mu je navukao klizaljke i umalo ga bacio na parket, dok je on prolazio na dvokorak s mnogo samopouzdanja. 

Ovakvo Bogdanovo izdanje trebalo bi da bude dodatni podstrek za njega da ide napred, jer je Sakramentu potreban majstor sa Evrobasketa.

Los Anđeles Klipersi pregurali su još jednu utakmicu bez Miloša Teodosića. I to na kakav način - trojkom kapitena Blejka Grifina uz zvuk sirene! Pravo u srce nemoćnog Portlanda - 104:103 (30:24, 32:29, 18:26, 24:24)! 

Izgleda da Al Faruk Aminu nije očekivao da će Grifin uzeti najvažniji šut na utakmici, zbog čega je mlako odigrao poslednju odbranu. Tačnije, nije je bilo uopšte!

To je donekle olakšalo posao Grifinu da postane heroj, mada činjenica je da je iskusni atleta mnogo, mnogo radio na svojim šuterskim karakteristikama, zbog čega ima ogromno samopouzdanje! I to je proces koji traje. 

Upravo je Grifin bio najefikasniji igrač Klipersa sa 25 poena. Danilo Galinari imao je 16, a Deandre Džordan sedam poena, uz čak 18 skokova!

Kod domaćina Damijan Lilard ubacio je 25, Si Džej Mekolum 23, a Aminu 19 poena. Jusuf Nurkić je na kraju pribeležio 12 poena i osam uhvaćenih lopti.

Još jednu fantastičnu partiju iza sebe ostavio je Janis Adetokunbo! Najbolji igrač Milvokija nije uspeo da sruši Boston (89:96), ali je upisao 28 poena, sedam asistencija, 10 uhvaćenih i tri ukradene lopti. Nastavlja putem odličnih igara od starta nove sezone. 

NBA - REZULTATI

Čikago - Atlanta 91:86
/Lopez 16 - Belineli 23/

Memfis - Dalas 96:91
/Gasol 25 - Barns 22/

Milvoki - Boston 89:96
/Adetokunbo 28 - Horford 27/

Portland - LA Klipers 103:104
/Lilard 25 - Grifin 28/

Sakramento - Nju Orleans 106:114
/Foks 14 - Kazins 42/

USKORO OPŠIRNIJE...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Bogdan BogdanovićDemarkus KazinsEntoni DejvisNBA ligaNju Orleans PelikansSakramento Kings

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara