"Detalj iz Kragujevca"
"Detalj iz Kragujevca"

Čuka i Radnički uz rame Partizanu, triling Pazaraca pred 7.500 navijača kraj Jošanice

Vreme čitanja: 6min | sub. 09.11.13. | 15:28

OFK iznenadio Jagodinu. Samo bod deli čak šest ekipa

Detalj iz KragujevcaŠest ekipa i između njih samo bod! Nestvaran raspored na tabeli Superlige posle prvih utakmica 12. kola fudbalskog šampionata Srbije u kojima su pobede ostvarili Čukarički, Novi Pazar, Radnički Niš i OFK Beograd.

Krenimo od Čukaričkog, koji je pred svega par stotina ljudi na kragujevačkom Čika Dači savladao Radnički 1923 sa minimalnih 1:0 i jedini osvojio bodove u gostima. Miran tempo utamice prekinut je u 39. minutu kada je Srđan Grujičić povukao loptu iskosa sa desne strane, ubacio je u kazneni prostor domaćeg tima, a lopta je zakačila nesrećnog Miloša Tintora i prevarila Ognjena Čančarevića.

Izabrane vesti

Disciplinovana ekipa Vladana Milojevića umela je da iskoristi prednost, u nastavku se povuče i prepusti loptu rivalu, koji nije imao ideju kako da ugrozi gol gostiju i vrati se u igru, pa je Čuka rutinski privela meč kraju i izjednačila se sa Partizanom na deobi liderske pozicije na tabeli Superlige. Barem na nekoliko sati.
"Utakmica je tekla onako kako smo želeli, posle tri uzastopna negativna rezultata ubrali smo plod rada. Nijednu do sada nismo igrali loše, davali smo golove tamo gde nije trebalo i primali tamo gde nije trebalo, ali sada nam se donekle vratilo", kratak je bio Vladan Milojević iz Čuke.

Radmilo Ivančević iz Radničkog je čestitao kolegi na pobedi.
"Na mlađima svet ostaje. Imali smo velikih kadrovskih problema. Posebno nam je nedostajao Bjelić. Imali smo i prilika da se popnemo na sredinu tabele, ali nismo uspeli. Imamo neki cilj, a to je da do zimske pauze osvojimo nekih 16 ili 17 bodova, jer moramo da budemo svesni i priznamo da nas do kraja sezone očekuje grčevita borba za opstanak".

Još veća euforija i u taboru Novog Pazara, koji je imao i tu privilegiju da protiv Spartaka treću uzastopnu pobedu u Superligi proslavi sa više od 7.500 navijača na stadionu Kraj Jošanice – 3:0.

Moglo je, doduše, da bude i drugačije da je barem jedan od dva udarca Stefana Cicmila u 20. minutu prošao porez opreznog Slobodana Vukovića. Centralni bek Pazaraca je, međutim, bio priseban i oba puta loptu zaustavio na gol liniji i raširio krila saigračima iz navale.

Pobedu je najavila prečka Mladena Popovića u 35. minutu, da bi sav trud Golubova pao u vodi u 60. minutu kada je Dejan Rusmir kao na tacni uposlio , a ovaj se poklonio i glavom pogodio za 1:0. Meč je praktično okončan u 80. minutu kada je Ivan Obrovac prihvatio loptu na nekih 30 metara od gola Spartaka, odapeo strelu i pogodio za eksploziju radosti na Gradskom stadiona, da bi nedugo potom šlag na tortu sipao Nemanja Vidaković.
"Hoćemo titulu", orilo se Pazarom.
"Spartak je dobra ekipa, ali smo mi danas zasluženo pobedili. Ono što bih istakao danas jeste naša igra u prvom poluvremenu kada je pas odlično išao iako je taj period igre završen rezultatom 0:0. Mi smo igrali napadački i to nam se isplatilo.  Nama i dalje ostaje cilj sredina tabele, a što se tiče potencijala ove ekipe mogu samo da kažem da igramo jako dobro i da rastemo iz utakmice u utakmicu", rekao je posle meča trener Pazaraca Milan Milanović.

Kolegi iz Spartaka Dragiju Kanatlarovskom ostalo je samo da sportski prizna poraz.
"Čestitam ekipi Novog Pazara na pobedi. Moje lično mišljenje je da je rezultat previsok. Impresioniran sam publikom koja je pokazala kako se navija i kako se voli klub. Ova ekipa ima sjajnu budućnost".

Veliko slavlje i u Nišu, s obzirom da je Radnički uspeo da slomi čvrst otpor Voždovca i sačuva bodove na Čairu – 2:1.

Zasluženo s obzirom da je Radnički u prvih 45 minuta bio mnogo bolji tim, ali nije uspevao da pogodi mrežu. Miloš Petrović je uzdrmao prečku, volej Saše Stojanovića je ukrotio Nikola Perića, ali reprezentativni golman Zmajeva nije mogao ništa u 40. minutu kada su domaći došli do prenosti. Sa penala, koji je skrivio Nikola Vasiljević oborivši raspoloženog Branka Pauljevića. Stojanović je bio siguran egzekutor najstrože kazne.

Gosti iz Beograda su se, ipak, probudili po ulasku Radeta Veljovića u igru u drugom poluvremenu, pa je Stefan Babović, koji je zadavao velike probleme Nišlijama, u 50. poravnao rezultat.

Međutim, ponovo je odgovornost preuzeo iskusni Saša Stojanović, koji je u 68. minutu na vreme ugledao i uposlio Petra Jovanovića, a ovaj je precizno tukao u suprotan ugao nemoćnog Perića.
"Kec u Nišu", pevale su zadovoljne Meraklije.
"Gledao sam Voždovac na prošloj utakmici u kojoj su izgubili, ali sam video jedan dobar tim koji  je došao u Niš da nadoknadi propušteno. U jednom delu igre je u tome i uspeo. Nas je dosta poremetio nedostatak štoperskog tandema Živković – Bulatović, neigranje Ćuluma i povreda Trišovića, koji je od 15. minuta tražio izmenu. Ipak, uspeli smo u nameri da sačuvamo bodove kod kuće", sumirao je utiske Dragoljub Bekvalac, trener Radničkog.

Šef struke Voždovca Nenad Lalatović čestitao je rivalu na zasluženoj pobedi.
"Znali smo o kakvoj ekipi se radi. Odličan tim sa iskusnim igračima i dobrim trenerom. Poremetio nas je izostanak levog beka Đorđevića što je direktno uticalo na utakmicu, jer smo posle prodora po toj strani primili oba gola. Radnički je zasluženo pobedio. Mi smo se dogovorili da u drugom poluvremenu budemo agresivniji, uspeli smo da izjednačimo, ali ponovo neshvatljiva greška, prodor po toj desnoj strani, primljen gol i izgubljena utakmica". 

Meč je, inače, okončan nemilim scenama na terenu, s obzirom da je razočarani Babović posle utakmice hteo da se obračuna sa sudijom Nenadom Đokićem zbog čega je zaradio crveni karton.

Radnički rame uz rame sa Partizanom i Čukaričkim. Korak ispred Crvene zvezde, Vojvodine i Novog Pazara!

Nešto iza, tačno četiri stepenika ispod, OFK Beograd, koji je na Omladinskom stadion lako izašao na kraj sa Jagodinom s obzirom da mu je u prvom poluvremenu sve polazilo za nogom. Na kraju 3:2.

Pre svega zahvaljujući raspoloženom Dejanu Dražiću, dvostrukom strelcu za Romantičare i svakako najboljem igraču utakmice. Mrežu gostiju zatresao je i Milan Gajić, dok su golovi Aleksandra Živanovića i Đorđa Šušnjara bili dovoljni samo za častan poraz.

Jagodina je ostala na koti 18, dok je OFK posle druge uzastopne pobede stigao do brojke od 16 bodova. Dovoljne za deveto mesto na tabeli.
"Jagodina je odlična ekipa koju dosta cenim, ali smo uspeli da ih dobijemo mudrom igrom u prvom poluvremenu gde smo na dve polukontre dali na vreme golove. Iskoristili rezultat koji smo imali, ali u poslednjim trenucima meča smo mogli sve to da prokockamo zato što imamo mladu ekipu sa dosta oscilacija. Napravili smo korak iznad crte koja vodi u drugu ligu, ali mislim da ovi mladići zaslužuju dosta više i pokušaćemo da ostvarimo što bolji plasman, još jednom bi se zahvalio mojim igračima kao i igračima Jagodine na ovako dobroj utakmici", komentarisao je Zlatko Krmpotić iz OFK-a.

Mladen Dodić nije bio previše raspoložen.
"Kad se na utakmici postigne pet golova sigurno je da je publika na dobitku, ali mora neko i da pobedi, a ovog puta je to OFK Beograd koji je znao da kazni naše greške u prvom poluvremenu. Posle svakog gola smo imali šansu da se vratimo u meč, pokušali smo što pre da dođemo do gola međutim taj gol je pao prekasno i nismo uspeli".

SUPERLIGA – 12. kolo:

OFK Beograd – Jagodina 3:2 (3:1)
/Dražić 12, 45, Gajić 35 – Živanović 41, Šušnjar 90+3/

Novi Pazar – Spartak 3:0 (0:0)
/Mutavdžić 60, Obrovac 80, Vidaković 84/

Radnički 1923 – Čukarički 0:1 (0:1)
/Grujičić 39/

Radnički Niš – Voždovac 2:1 (1:0)
/Stojanović 40pen, P. Jovanović 68 – Babović 50/

17.00: Partizan – Donji Srem
17.00: Sloboda – Napredak
18.00: Vojvodina – Javor

Nedelja:
13.00: Rad – Crvena zvezda

(FOTO: Star Sport)


tagovi

ČukaričkiDejan DražićJagodinaNovi PazarOFK BeogradRadnički KragujevacRadnički NišSaša StojanovićSrbijaSrđan GrujičićStefan BabovićSuperligafk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara