"Milojević i Mićin"
"Milojević i Mićin"

Čukini klinci na federima u seniorski fudbal - kako ko debituje tako padne gol

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.09.17. | 14:36

Nemanja Milojević u kupu protiv Slobode, Mićin u prvenstvenom okršaju s Mačvom

Milojević i MićinObično se priča o tremi, pritisku pred debi u seniorskoj konkurenciji, naporima starijih da mlađe kolege izvedu na pravi put… Ali ove godine na Banovom brdu sasvim drugačiji ritam. Kako ko od Čukinih klinaca debituje za prvi tim tako se upiše u listu strelaca?!

Nemanja Milojević, sin Zvezdinog trenera Vladana, učinio je to još u aprilskom Kup susretu sa Slobodom. Ušao je u igru u 86. minutu i pogodio već u 88.
"Nikad nisam bolje iskoristio svojih pet minuta. To je bio moj prvi dodir sa loptom na tom meču. Matke (Igor Matić, prim. aut.)  namestio mi je pogodak. Centrirao je posle kornera, lopta je prešla sve igrače i ja sam dao gol. Ne opterećujem se brojem postignutih golova, dajem maksimum u radu i vidim svoju fudbalsku budućnost na velikim evropskim takmičenjima", kaže u dahu mladi Milojević.

Izabrane vesti

Prošlog vikenda, Milojevića je ispratio još jedan 19-godišnjak. Petar Mićin je u pobedi protiv Mačve na teren kročio u 65. minutu, a u 77. postigao je prvenac na seniorskoj sceni.

"Osećaj je fantastičan. Prvo sam se iznenadio što sam uopšte ušao u igru, a onda još i budem strelac. Nisam mogao lepše ni da zamislim. Utrčao sam sa leve strane u prazan prostor iza odbrane protivnika. Marko Docić je dodao tu loptu i šutnuo sam sa oko pet metara pored golmana", priseća se Mićin, koji je ovog leta stigao na Brdo iz Vojvodine i potpisao ugovor na pet sezona.
"Oseća se pozitivna atmosfera svuda - u klubu i oko kluba. Gazda, direktori, stručni štab i igrači - svi se lepo ophode prema meni. Mlađe prvotimce - Savu Radića i Nemanju Milojevića znam odranije iz reprezentacije, kao i Puškarića iz Vojvodine".

MOZZART KVOTE
(1,47) Čukarički (3,90) Radnik (7,00)

Sa druge strane, Milojević je već starosedelac. Sedam godina je u Čuki.
"Imam osećaj ceo svoj život. Znam kako diše moj klub, a i odrastao sam u ovom delu grada gde treniram - na Banovom brdu. Imamo sve uslove da dobro radimo i treniramo i sada je atmosfera u ekipi odlična. Stariji su uvek tu za mlađe, mada već duže vreme sam u prvom timu, pa i ne osećam razliku u godinama. Baš sve je kako treba".

Sledeći izazov za obojicu, duel sa Radnikom u sredu od 18 časova na Banovom brdu. Ulaz na istočnu tribinu je besplata, karte za zapad koštaju 300 dinara i mogu da se kupe na blagajni stadiona od 16.30.

(FOTO: FK Čukarički)


tagovi

SuperligaSrbijaNikola MilojevićČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara