"Osmesi: Ćurčić nadgleda poslednji trening Orlova"
"Osmesi: Ćurčić nadgleda poslednji trening Orlova"

Ćurčić polaže doktorat: Srbija traži izlaz iz tunela i povratak u igru

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.03.15. | 09:41

Odbrana Orlova će morati ovoga puta da bude na visini zadatka, a u napadu se najviše očekuje od Aleksandra Mitrovića

Osmesi: Ćurčić nadgleda poslednji trening OrlovaNa jednoj strani tržišna vrednost igrača 313.700.000 evra, napadački trio Ronaldo, Dani i Nani, domaći teren i više od 60.000 navijača. Na drugoj strani tržišna vrednost 186.400.000 evra, četiri „Engleza“, inat, motiv i činjenica da nemaju šta da izgube.

Portugalija se ne nalazi pod imperativom pobede, ali selektor Fernando Santos je svestan da jednim potezom može ubiti dve muve – izbiti na čelo kvalifikacione I grupe i izbaciti jednog od konkurenta iz trke za dva mesta koja direktno vode na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.
„Ovo je veoma važna utakmica za nas pošto možemo Srbiju da ostavimo na velikom rastojanju. Onda će u nastavku kvalifikacija sve zavisiti od nas“, rekao je Santos, koji zbog suspenzije koju je zaradio kao selektor Grčke ne može da vodi Portugalce na još dva meča.
„Ne znam gde ću biti. Možda u hotelu, a možda negde na stadionu“.

Izabrane vesti

Čovek koji je izludeo Ronalda za MOZZART Sport: Recept kako zaustaviti nezaustavljivog (VIDEO)

Ni Srbija se ne nalazi pod imperativom pobede. Selektor Radovan Ćurčić svestan je da na Lužu ne može da vadi fleke koje je napravio njegov predhodnik Dik Advokat, ali takođe zna da se Orlovi eventualnom pobedom mogu vratiti u igru. „Ukoliko je pobeda nad Špancima u baražu bio moj diplomski rad, onda je ovo doktorat. Dobar rezultat bi bio doktorat za sve selektore“, spreman je za polaganje velikog ispita Ćurčić.

Poslednja uputstva

PORTUGAL - bez „devetke“, prekomanda Ronalda, sa dva leva beka, Karvaljo žrtva taktike, Kvarežma čeka šansu

Sastavi Portugalije i Srbije su poznati. Domaćin će najverovatnije istrčati u formaciji 4-4-2, što je bio recept koji je Santos primenjivao u poslednjim mečevima. Na golu će stajati Patrisio, po bokovima Bosingva i Eliseu, štoperi Rikardo Karvaljo i Alveš, ispred njih Tijago i Mutinjo, sa strane Nani i Koentrao, a nedostatak klasične „devetke“ pokušaće da nadomeste Kristijano Ronaldo i Dani, na koga je posebno upozorio njegov bivši saigrač iz Zenita Aleksandar Luković.

MOZZART SPORT SAZNAJE: Srbija u Lisabonu kreće bez Markovića, Ljajić u startnoj postavi, Ivanović definitivno štoper (GRAFIKA)

Gosti će nastupiti u formaciji 4-2-3-1. Ćurčić je malo promešao karte. tako da će Ivanović kao i protiv Grčke igrati štopera, društvo će mu praviti Nastasić, po bokovima Basta i Kolarov. Zadnji vezni su Petrović i Matić, ispred njih Tošić, Ljajić i Tadić, a najistureniji će biti Aleksandar Mitrović od koga se najviše očekuje.

Mitrogol - ta čudna glava od 20.000.000 nam odavno nije bila potrebnija

Napadač Anderlehta igra u odličnoj formi i konačno je došlo vreme da pokaže da je nepravedno grejao klupu kod drugih selektora.  
„Iako se uglavnom sve zna, Stojke mi je otkrio neke detalje o Patrisiju. Nadam se da će gol, ako ga postignem, biti odlučujući. Čeka nas najvažnija utakmica u grupi, međutim, došli smo u Portugaliju da ostvarimo što bolji rezultat“, rekao je Mitrović.

Portugal je favorit na papiru i kvota u kladionici MOZZART na keca iznosi 1,60, a ako volite da udarate kontru i pritom ste još patriotski nastrojeni, onda dvojka na Srbiju iznosi 5,90. Prethodna dva međusobna meča završena su identičnim rezultatom - 1:1 - možda dođe i treći put. Bod bi Orlove ostavio u životu za treću poziciju koja donosi baraž za EP. 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

reprezentativni fudbalRadovan ĆurčićPortugalkvalifikacije za EP 2016EvropaAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara