"Žoze Murinjo"
"Žoze Murinjo"

Čuvajte glave, sekire će padati sa neba: Murinjo priznao da je odvalio glupost!

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.12.14. | 13:10

I izvinio se?!

Žoze MurinjoBio je to okidač za raspravu koja je danima držala fudbalske sladokusce zakovane za tastaturu. "Vest Hem igra fudbal iz 19. veka", rekao je Žoze Murinjo posle januarskog remija sa Vest Hemom na Stamford Bridžu. Oni koji ga vole brojali su sekunde koje su Čekićari proveli valjajući se po terenu. Oni koji ga ne vole podsećali su na njegov makijavelistički pristup fudbalu u kojem je rezultat ispred lepote igre.  A danas smo dobili savršen kraj rasprave...

Murinjovo pokajanje?!
"Da... Glupe, budalaste reči", iskren je bio Portugalac koji nas je navikao na sve samo na izvinjenja.

Izabrane vesti

Možda je doduše samo spremio novu misaonu igricu za gradskog rivala. Prošle godine u ovo vreme Vest Hem se borio za beg iz opasne zone. Ovaj Božić Čekićari su proslavili na četvrtom mestu na tabeli. Prvi put posle skoro 30 godina da Vest Hem u ovom periodu zauzima tako visoko mesto. Prošle sezone je na "Boksing dej" imao 14 bodova – sada čak 31 bod.
"Prošle sezone Vest Hem je bio u velikom problemu, a kada se boriš za opstanak svaki bod je važan i radiš sve što moraš da bi opstao. Remi sa nama njima je dao samopouzdanje koje im je bilo potrebno i koje ih je sačuvalo u eliti", prisetio se Murinjo i nastavio da evorica uspomene.
"Prošle sezone sam prozoborio koju o... Ne o tome kako su igrali, već o tome kako su već posle dva minuta igre trošili vreme. Nije mi se to dopalo. Ali poštujem Sema Olerdajsa kao trenera, kao čovek je pravi dasa. Imao je i prelepu karijeru i drago mi je što mu ide dobro".

Da li se iza svega ovoga krije Murinjova želja da uspava razjarenog rivala? Vest Hem je u poslednja tri meseca doživeo samo jedan ligaški poraz. A opet je to tim koji po budžetu ne može ni da se poredi sa Čelsijem, Mančester Sitijem i ostalim timovima iz vrha tabele. Svestan je toga i Murinjo.
"Ako Vest Hem završi sezonu u top četiri onda je Big Sem trener sezone, a Vest Hem tim sezone. Bio bi to neverovatan uspeh uzimajući u vidu koliko su ostali uložili kako bi ostvarili isti rezultat. Igraju mnogo bolje nego prošle sezone. A i Big Sem im pokazuje da nije ono što nekada govore o njemu: Defanzivan trener koji zna samo da se brani i bunari loptu. Sada stvara sasvim drugačiji sliku o sebi. Meni će biti teže, ali će svima biti zanimljivije", hvali Murinjo kolegu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ČelsiEngleskaEvropaPremijer ligaSem OlerdajsŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara