"Slavlje Čileanaca"
"Slavlje Čileanaca"

Da li je ovo moguće?! Brutalni Čile naneo Meksiku najteži poraz u istoriji dugoj 93 godine i otišao u polufinale! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.06.16. | 08:09

Ovakvu kanonadu u četvrtfinalu niko nije mogao da očekuje. Eduardo Vargas postigao čak četiri gola - 7:0

Slavlje ČileanacaOvo je jedna od onih utakmica o kojima će se dugo pričati i koje će se dugo prepričavati. Četvrtfinale Kopa Amerika između Čilea i Meksika otići će u rubriku "verovali ili ne". Čile je uspeo da raznese Meksikance sa čak 7:0 i tako im nanese najteži poraz u istoriji dugoj 93 godine kada su zvanični mečevi u pitanju! Na taj način La Roha je otišla u polufinale Kopa Amerika gde će igrati protiv Kolumbije. Neće se to Kafeterosima dopasti ako su gledali ovaj meč.

Dovoljno je reći da je sadašnji fudbaler Hofenjama Eduardo Vargas postigao čak četiri gola na ovom meču, što je duplo više od onoga što je postigao cele prethodne sezone!

Izabrane vesti

On je bio strelac u 44, 52, 57. i 74. minutu, dok su svoj potpisa na semaforu Levi Stadiona u Santa Klari pred 70.547 ostavili i Puč u 16. i 87. minutu, kao i Aleksis Sančez u 49. minutu.

Meksikancima ništa nije jasno

Na poluvremenu je bilo 2:0, a posle toga usledilo je pravo razbijanje koje je dostiglo vrhunac na kraju meča. Ovaj rezultat je prilično iznenađenje pošto su Meksikanci u dosadašnjem delu turnira verovatno igrali najlepši fudbal, ali ovo što se dogodilo im se neće tako lako oprostit u tamošnjoj javnosti.

Svestan je toga i Čičarito Ernandez.
"Izvinjenje svim Meksikancima koje nismo predstavljali onako kako zaslužuju. Sramoa nas je, tužni smo mnogo i mnogo nas boli", napisao je Čičarito na svom zvaničnom Tviter profilu posle meča.

Selektor Meksika preuzeo je na sebe "zasluge" za ovakav rezultat.
"Sve sam uprskao, preuzimam punu odgovornost za sve što se dogodilo. Ja sam kriv", istakao je Huan Karlos Osorio.

Radili su Čileanci šta su hteli. Šetali su se do protivničkog šesnaesterca, namirisali krv, postizali golove iz svih pozicija, levom, desnom... Pravili su pritisak na poslednju liniju Meksikanaca koja je inače uvek bila zategnuta pod konac, ali je ovoga puta bila toliko porozna da su Čileanci kroz nju išli kao nožem kroz puter.

Od Meksika posle ovog meča nije ostala ni prašina.

Čile je ovom pobedom izjednačio rekordne trijumfe koje je pravio protiv Venecuele 1979. godine i protiv Jermenije 1997. godine. La Roha će u polufinalu igrati protiv Kolumbije, dok će Argentina posle trujumfa nad Venecuelom (4:1) igrati u polufinalu protiv domaćina SAD-a.

Kopa Amerika koja se igra na 100 godina od osnivanja takmičenja već na neki način obeležena. Ko noćas nije spavao mogao je da gleda  zaista neverovatan meč kakav dugo nije viđen.

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalMeksikomeđunarodni fudbalKopa Amerika 2016Južna AmerikaEduardo VargasČile

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara