Da se vratimo u 2011: Derik Rouz, 50 poena i plač zaboravljenog MVP-ja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.11.18. | 08:53

Rekord karijere pleja Minesote, Karijevih sedam trojki, Lebron sa penala za pobedu

Pre neku noć je Klej Tompson je brojao do 52, Stefon Kari jedan manje prošle sedmice, nikako da Lebron Džejms uđe u pobedničku seriju, ako je to uopšte moguće s Lejkersima, a godinama skrajnut u drugi plan čekao je priliku Derik Rouz da se pojavi pod reflektorima glave pozornice, da bi u noći između srede i četvrtka na nju kročio i kao da je poručio NBA auditorijumu:
„Rano ste me otpisali“.

Plej Minesote je odigrao partiju života i maltene sam pobedio Jutu (128:125). Sam, jer je postigao ravno 50 poena, iz svih pozicija zatrpavao koš Džezera, pogađao kad je Timbervulfsima bilo najpotrebnije i naterao publiku u Target centru da mu skandira: „MVP, MVP, MVP“. Uostaom, pre sedam godina, dok je nosio dres Bulsa u rodnom Čikagu proglašen je za najkorisnijeg igrača lige, a kako je odigrao sinoć ne bismo se začudili da se sad, u 30. godini, primakne tom statusu.

Izabrane vesti

Rouzova partija bila je zadivljujuća. Ovih 50 poena predstavljaju rekord njegove karijere. Prethodno je najviše imao 44 igrajući za Čikago, a sinoć se „otkačio“ i već na tri i po minuta pre kraja, trojkom iz ćoška, pomerio granicu. Zatim je ubacio polaganje i dva bacanja, a od velike koristi bio je i u odbrani, pa je blokadom Dantea Ekzuma pri pokušaju za tri sačuvao domaćinima pobedu. Statistika pokazuje da je iz igre pucao 19 od 31, ubacio četiri trojke iz sedam pokušaja, bio precizan osam puta sa linije penala, uhvatio četiri lopte i podelio šest asistencija. Osetio je i sam da je pronašao starog sebe, pa je posle završnog zvuka sirene briznuo u plač. Razumljiv, ako se zna da je godinama kuburio sa povredama, nema tog dela tela koji mu nije stradao, međutim, kad je spreman i motivisan, e onda se dešavaju eksplozije poput sinoćnje.

Osim Derika Rouza, Minesotu je do druge vezane pobede vodio i Karl Entoni Tauns dabl-dabl učinkom (28 poena, 16 skokova), Endrju Vigins je dodao 19, dok je Juta živela od poena Donovana Mičela (26) i Rudija Gobera (22), ali osim pomenutog izblokiranog šuta Ekzuma može da žali što su dalekometne hice za izjednačenje i produžetak mašili Džej Krouder i Džo Ingles, pa je pretrpela prvi poraz posle tri uzastopna slavlja.

Posle turneje po Istoku, Golden Stejt se vratio u Orakl arenu i prema očekivanjima savladao Nju Orleans (131:121), u meču koji će se pamtiti po još jednoj izvanrednoj partiji Stefa Karija. Ovoga puta zaustavio se na 37 poena, ali je pogodio sedam trojki i vodio šampiona NBA lige do šestog uzastopnog trijumfa, ukupno osmog u sezoni, uz podsećanje da jedini poraz imaju od Denvera.

Osim Karija, dobrim učinkom može da se pohvali i Kevin Durant (24 poena, osam asistencija), dok je kod Pelinaksa poenterski odskočio Dru Holidej (28), ali je učinkovitiji bio Nikola Mitrović ostvarivši dabl-dabl (26 poena, 12 skokova).

Za kraj, mada ne manje važno, Lebron Džejms je doneo još jedan trijumf novom klubu. Los Anđeles Lejkersi su u Stejpls centru tukli Dalas (114:113) tako što je Kralj odlučujući poen pogodio sa linije slobodnih bacajna, dve sekunde pre kraja. Prethodno ga je pri šutu faulirao Vesli Metjus, prvi penal je promašio, u drugom bio uspešan i tako je iščupao pobedu domaćina koja se činila rutinskom na skoro četiri minuta pre završetka. U tom trenutku Lejkersi su vodili 111:98, ali je Dalas uzvratio serijom 15:2, ušlo se u neizvesnu završnicu, u kojoj gosti nisu uspeli da iskoriste poslednji napad.

Džejms se zaustavio na 29 poena (šest asistencija, pet skokova), dok je pomenuti Metjus ubacio 21 za Dalas. Posle blistavog izdanja protiv San Antonija (31 poen) Luka Dončić je pao na 14...

NBA - REZULTATI

Bruklin - Detroit 120:119 (110:110)
/Dinvidi 25 - Grifin 25/

Čikago - Denver 107:108 (98:98)
/Lavin 28 - Jokić 22/

Minesota - Juta 128:125
/Rouz 50 - Mičel 26/

Njujork Niks - Indijana 101:107
/Hardavej 37 - Sabonis 30/

Golden Stejt - Nju Orleans 131:121
/Kari 37 - Holidej 28, Mirotić 26/

Los Anđeles Lejkers - Dalas 114:113
/Džejms 29 - Metjuz 21/

Finiks - San Antonio 90:120
/Voren 21 - Derozan 25/

TABELE

Zapadna konferencija

Istočna konferencija

FOTO: Reuters


tagovi

Derik RouzLebron DžejmsStefon Kari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara