""
""

Darko Pančev: Večiti je postao derbi siromašnih, Zvezda je u Ljutice Bogdana uvek favorit

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.04.15. | 10:02

„Ne mogu igru crveno-belih da nose klinci, ali Luka Jović ima osećaj za gol kao ja“ poručio legendarni napadač

Bio je jedan od najboljih, ako ne i najbolji, napadač koji se pojavio na prostorima bivše Jugoslavije. Uostalom, pogotkom sa „kreča“ doneo je Crvenoj zvezdi trofej namenjen najboljoj ekipi na Starom kontinentu.

Retko se Darko Pančev oglašava u medijima u poslednje vreme, ali je u razgovoru za Večernje novosti rekao kako ne očekuje lepršavu igru u narednom duelu između Crvene zvezde i Partizana. Priznao je da na prostoru od Vardara do Triglava nema kvaliteta koji je krasio mečeve domaćeg prvenstva dok je on žario i palio na terenima širom Jugoslavije.
„Jedan novinar je za italijanski derbi između Milana i Intera derbi siromašnih. Niti velikani iz Milana imaju novca, niti kvaliteta. Nažalost, takav je postao i srpski večiti derbi. Nema tu mnogo toga da se vidi, nema ni asova. Moja  Zvezda se muči sa Voždovcem, nije konkurentna kako valja u Srbiji, a onda je iluzorno očekivati nešto u Evropi. Ostali su samo navijači za desetku, jer i dalje podržavaju svoj tim“, poručio je Pančev.

Izabrane vesti

On veruje da će tim Nenada Lalatovića trijumfovati u subotu i zakomplikovati prvenstvenu trku.
„Danas Zvezda zavisi od klinaca. Ne možeš da očekuješ da ti deca vode igru, nije prirodno. Međutim, derbiji su posebne utakmice. Zvezda je uvek favorit u Ljutice Bogdana. Očekujem da pobedi i vrati neizvesnost u trku“.

Oštrom golgeterskom oku nije promakao talenat Luke Jovića.
„Ima osećaj za gol. Poslednja dva gola protiv Borca, kao i onaj protiv Voždovca, bili su u nekom mom maniru. Ali, ne treba da mu se zamera kad promaši, kao što je to učinio u prošlom derbiju. Mlad je momak, bitno je da ulazi u šanse, a sa godinama će biti pravi“, rekao je Pančev

(Foto MN PRESS)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanEvropaDarko PančevFK Crvena zvezda148. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara