""
""

DEFINITIVNO: Albanac sa Kosova novi trener Mitroviću i Milivojeviću

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.03.14. | 14:01

Jon van den Brom razrešen dužnosti, njegov dosadašnji pomoćni Besnik Hasi biće trener do kraja sezone

Dalje više nije moglo. Uprava Anderlehta odlučila je da dosadašnjem treneru Jonu van den Bromu uruči otkaz i tako prekine agoniju koja traje od samog starta sezone. Aktuelni šampion Belgije će u plej-of fazu takmičenja u Pro ligi ući sa najverovatnije 12 bodova zaostatka u odnosu na vodeći Standard, pa je jasno da će Kraljevski klub teško uspeti da odbrani titulu.

A baš kao što je bilo i najavljivano, ekipu će do kraja sezone voditi njegov dosadašnji pomoćnik i bivši kapiten Anderlehta, 42-godišnji Besnik Hasi

Izabrane vesti

Ovo će biti prvi angažman za stratega rođenog u Đakovici, a ako se bude pokazao kako treba, vrlo je moguće da će ostati na klupi i naredne sezone. 
"Ovo je jako težak momenat za mene, pošto ni jednog trenutka nisam želeo da odustanem od svog puta. Želeo sam da izvučem maksimum iz svakog igrača i ove grupe i siguran sam da ova generacija ima talenta za vrhunske uspehe. Velika je šteta što nisam uspeo da dovršim ono što sam počeo, ali to je fudbal", rekao je Van den Brom, koji je potom ishvalio naslednika:
"Besnik Hasi zna kompletnu strukturu kluba. Mi smo jedna velika porodica i siguran sam da će on imati snage i umeća da 'protrese' ekipu i podigne je za izazove koji predstoje".

S druge strane Hasi ističe da spreman čeka svoj prvi trenerski angažman.
"Jedno je jasno. Želim da stvorim jak Anderleht, da vratim balans u ekipu", kratko je poručio bivši reprezentativac Albanije.

Anderleht sada čeka meč sa Ostendeom u poslednjem kolu ligaškog dela, a zatim kreće i plej-of.

(FOTO: Action Images)


tagovi

BelgijaŽupiler Pro ligaLuka MilivojevićJon van den BromEvropaAnderlehtAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara