""
""

Del Boske napušta fudbal, a već je imenovao i naslednika na klupi Španije

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.06.16. | 09:00

Legendarni stručnjak je kovertirao ostavku posle debakla protiv Italije, a predložio je da ga zameni Hoakin Kaparos

Španija je doživela debakl na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, a kada je tako zna se da uvek plaća ceh - selektor. Legendarni Visente del Boske napustiće kormilo Crvene furije, ali i fudbal ovog leta posle uspešnih osam godina koje je proveo na kormilu ove reprezentacije. Rešio je čovek da je vreme za penziju, već mu je 65. godina, iako je prema navodima iz Španije dobio pozive nekoliko klubova iz Engleske, Nemačke i Francuske.

Izabrane vesti

Shvatio je protiv Italijana juče, nakon što je nadigran, da je vreme da posao prepusti nekom mlađem, drčnijem stručnjaku, a on se ionako zasitio, pošto je još 2010. i 2012. godine osvajajnjem svetske i evropske titule sa Furijom, zaokružio zlatno doba španskog fudbala i od kralja dobio čak i titulu markiza. Iako je još na Mundijalu u Brazilu posle rane eliminacije dobijao signal da nešto nije u redu, Del Boske je nastavio posao i u ovom ciklusu. Ipak, juče se susreo sa realnošću, njegova filozofija i izbor fudbalera poniženi su od strane Azura.  

Kao prvi kandidat za naslednika spominje se iskusni Hoakin Kaparos, koji bi, prema pisanju madridskog Asa, od septembra trebalo da povede Crvenu furiju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji. On je, zanimljivo, tokom sezone već odbio ponude Betisa i Valensije, a nedavno je rekao ne i novajliji u Primeri Alavesu, iz razloga što želi da ispuni dugoročni san i sedne na klupu Španije.

Za ovu funkciju Kaparosa je predložio lično Visente del Boske, čovek koji ga je svojevremeno trenirao u mlađim kategorijama Reala. Ipak, na imenovanje nekadašnjeg trenera Sevilje će se još malo sačekati, barem do 20. jula, jer dosta zavisi i od toga hoće li predsednik Fudbalskog saveza Španije Hoze Marija Viljar potvrditi kandidaturu za predsednika UEFA. Ako to bude slučaj, FS Španije će morati da menja predsednika, a možda neki novi prvi čovek španskog fudbala bude imao svog kandidata.

Osim Kaparosa, koji je favorit broj jedan, kao potencijalni naslednici Visentea Del Boskea se spominju još i Huan Karlos Garido, Pepe Mel, Luis Fernandez, Roberto Martinez i Đulen Lopetegi. U svakom slučaju u španskom fudbalu je vreme za krupne odluke, a odavno već nemaju pravo na grešku.

(FOTO: Action Images)  


tagovi

Visente del Boskereprezentativni fudbalFudbalska reprezentacija Španijemeđunarodni fudbalHoakin KaparosEvropaeuro 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara