""
""

Denver opet u igri! Portlandu teško bez Nurkića, Lilard promašio pobedu u Minesoti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.04.17. | 08:34

Vukovi trijumfovali na svom terenu sa 110:109

Portland Trejlblejzersi doživeli su ozbiljan udarac u borbi za plasman u plej-of NBA lige, a istovremeno su tek sada videli koliko im znači centar Jusuf Nurkić. Bez njega, Portland je potpuno drugačija ekipa i to je noćas na pravi način iskoristila ekipa Minesota Timbervulfsa na svom terenu i slavila tesno sa 110:109.

Izabrane vesti

Vukovi su tako prekinuli pobedonosnu seriju gostiju koja je trajala šest utakmica, a ovoj pobedi Minesote najviše se raduju Nikola Jokić i društvo u Denveru koji su ipak sačuvali šanse u borbi za osmo mesto na Zapadu.

Junak pobede Minesote bio je Karl Entoni Tauns koji je radio bukvalno šta je hteo Portlandu u reketu. Utakmicu je završio sa 34 poena i 12 skokova.  Imali su, doduše, Trejlblejzersi šansu za pobedu, ali je Demijan Lilard promašio odlučujući šut.

Inače, najbolji strelac Portlanda i u Mineapolisu je pružio solidnu partiju sa 25 poena. Zašto kažemo solidnu? Pa, zato što je imao šut iz igre 21-7, promašio je osam od 11 pokušaja za tri poena.

Minesota je zaista bila raspoložena za igru, Endu Vigins ubacio je 29 poena, a odličan je bio i Španac Riki Rubio sa dabl-dabl učinkom od 11 poena i 16 asistencija.

“Bilo nam je baš teško. Pokušali smo da zaustavimo Taunsa, igrali jako na njemu. Najjače što smo mogli. Ali on je veoma dobar igrač i uvek će isporučiti određeni broj poena. Eto, to se desilo večeras“, objasnio je Lilard posle utakmice.

Šta je sledeće za Portland u borbi da sačuva osmo mesto? Trejlblejzersi gostuju u Solt Lejk Sitiju ekipi Jute Džez koja je već osigurala mesto u doigravanju i svakako predstavlja favorita u tom duelu. U isto vreme, glavni konkurent, Denver Nagetsi gostuju Nju Orleans Hornetsima koji nemaju šansu za plej-of.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Riki RubioNBA ligaMinesota TimbervulvsKarl Entoni TaunsEndrju ViginsDenver NagetsDemijan Lilard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara