""
""

Derbi kroz statistiku: Partizan precizniji i agresivniji, Frimpong dominantan na zemlji, Tavamba u vazduhu – Miletić uništio Ruiza…

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.04.17. | 16:51

Statistika često može da zavara, ali se čini da ovoga puta dosta dobro opisuje stanje stvari na terenu stadiona Rajko Mitić

Završen je 154. večiti derbi, u kojem je apsolutnu pobedu odneo Partizan i na taj način se izjednačio sa Crvenom zvezdom na čelu tabele. Portal redstarbelgrade.info, još jednom je uradio detaljnu statistiku za okršaj dva naša najveća kluba. Ona često može da zavara, ali se čini da ovoga puta dosta dobro opisuje stanje stvari na terenu stadiona Rajko Mitić.

Izabrane vesti

Kao što se moglo videti i na samoj utakmici, Partizan je više želeo pobedu i bio agresivniji, pa je stoga napravio i veći broj faulova (34:23), ali je imao i više dobijenih duela (89:83), kao i presečenih lopti (51:37). Zvezda je imala veći posed lopte, u pojednim delovima utakmice i drastično veći, ali to nije uspela da pretvori u konkretnu prednost.

Partizan je dobio znatno veći broj vazdušnih duela (36:28), u kojima je prednjačio Leandre Tavamba, dok je Zvezda zahvaljujući pre svega, Abrahamu Frimpongu bila nešto jača na zemlji (55:53).

U domaćem timu je upravo prednjačio tamnoputi štoper, koji je dobio 14 od 19 duela, dok je Tavamba 16 od 34 rešio u svoju korist, a čak 24 su bila u vazduhu. Najslabiji u duel igri kod Crvene zvezde bili su Damijan le Talek (7/21), Srđan Plavšić (4/15) i Džon Ruiz (5/17). Kod Partizana je dominantan bio Nemanja Miletić, koji je dobio 14/18 direktnih duela, a najslabiji Uroš Đurđević (7/23). Kanga i Everton su bili u konstantnim okršajima na terenu. Zvezdin Gabonac je dobio 7/13 duela, a Partizanov Brazilac (9/15).

Kada su u pitanju direktni dueli, oni možda i najviše zavaravaju odnos snaga na terenu. Frimpong je bio uspešniji od Đurđevića (7:3), a Petković od Leonarda (5:3). Miletić je potpuno upropastio Džona Ruiza (6:1), koji je ipak uspeo da asistira kod gola Zvezde, ali i Boaćija (3:0). Od Zvezdinog centralnog napadača uspešniji je bio i Bojan Ostojić (5:1). Tavamba je nadigrao Le Taleka (7:5), a Vulićević Plavišića (5:1). Najviše lopti kod domaćeg tima pogubili su Petković (7), Boaći (8), Plavšić (7), a kod gostiju Leonardo (10), Tavamba (13), Đurđević (12).

Ričmond Boaći je bio jedini igrač na terenu koji je bio nepogrešiv kada su u pitanju upućeni pasovi ka svojim igračima (11/11), Kanga je od 68 ispravno dodao 53 lopte, a Plavšić 15 od 24. Kod Partizana je u tom segmentu vrlo dobar bio Filip Kljajić (26/30), baš kao i već pominjani Miletić (25/34). Najslabiji na terenu kada je u pitanju pas igra bio je Marko Janković (8/17).

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Uroš ĐurđevićSuperligaSrđan PlavšićSrbijaFK PartizanNemanja MiletićFK Crvena zvezdaAbraham Frimpong

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara