""
""

Derik Rouz gubi psihički rat sa povredama, penzija pred vratima i minus od 80.000.000

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.11.17. | 15:42

Teški dani za nekadašnjeg MVP najjače košarkaške lige sveta

Važio je svojevremeno za najtalentovanijeg igrača novije generacije, sa nepune 23 godine postao je najmlađi MVP u NBA ligi, ali su mu povrede uništile potencijalno blistavu karijeru. Posle godina muka i brojnih povreda Derik Rouz sada se nalazi na pragu odluke da okači patike o klin!

Izabrane vesti

O tome piše najpoznatiji košarkaški novinar Adrijan Vojnarovski, koji otkriva detalje Rouzove agonije. Naime, on danima unazad ne trenira sa ekipom, pošto razmišlja o daljim potezima. Navodno, gubi psihološki rat sa povredama, koje ga konstantno muče. Ove sezone ima problema sa stopalom i zbog toga je odigrao samo sedam utakmica u NBA ligi.

Mada ovakvo razmišljanje nekada najboljeg mladog igrača sveta ne treba da čudi, ponajviše zbog svega što je preživeo tokom poslednjih godina i povreda levog i desnog kolena, potom i skočnih zglobova, Rouz bi mogao da ostane bez čak 80.000.000 dolara! U pitanju je suma koju bi Adidas trebalo da mu isplati za preostalih sedam godina ugovora. Podsetimo, Rouz je 2012. godine potpisao 13-godišnju saradnju sa nemačkim sportskim gigantom vredan čak 185.000.000, a u samom ugovor postoje klauzule kojim se ovaj brend apsolutno zaštitio u ovakvim slučajevima.

Ukoliko Rouz podnese zahtev za odlazak u penziju, ostaće bez centa od preostale sume novca. 

Ipak, kakvu god odluku da donese, Rouz će imati punu podršku svog prijatelja i saigrača u Klivlendu - Lebrona Džejmsa.
"Svi u klubu mu želimo najbolje, šta god da odluči u budućnosti. Na kraju dana, sreću ništa ne može da zameni. Svi znamo da ga povrede prate tokom cele karijere. Nadam se da ovo nije kraj. Ali, ako jeste, srećan sam što sam imao priliku da igram sa tako dobrim plejmejkerom kakav je Derik Rouz", izjavio je Džejms posle tesne pobede nad Šarlotom. 

Osim Džejmsa niko iz Klivlenda se još nije oglasio ovim povodom. 

Velika šteta za momka koji je nekada obećavao mnogo. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Derik RouzLebron DžejmsNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara