""
""

Deset puta jeftiniji golman je junak! Nemci na penale u finale, Englezi će se prisetiti Linekera... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.06.17. | 20:54

Zasluženo...

Kultna je izreka Garija Linekera da je fudbal igra u kojoj na kraju uvek pobede Nemci. To su na svojoj koži danas osetili mladi Linekerovi naslednici. Mlada reprezentacija Nemačke je posle boljeg izvođenja penala eliminisala Englesku u polufinalu EP u Poljskoj! Posle 120 minuta igre je bilo 2:2, a Nemci su u penal seriji pogodili četiri udarca sa bele tačke. Koban za Engleze je bio udarac najboljeg igrača Redmonda u petoj seriji koji je zaustavio golman Polersbek.

Izabrane vesti

Nemački golman je juče za samo 3.500.000 evra prešao u hamburger, ali se na penal lutriji pokazao bolje od 34.000.000 evra plaćenog Džordana Pikfroda koji je nedavno pojačao Everton.

Nemci zasluženo idu u finale jer su danas pokazali više od Engleske koja je jedva nekako uspela da dogura do penala. Iako je dobro počela...

Englezi su bolje otvorili meč i više napadali u prvih davadesetak minuta. Polersbeh je bio odličan na golu Nemačke, a treba istaći da su Englezi oštećeni za čist penal pri rezultatu 0:0. Ali kada su se Nemci probudili, Ostrvljani su počeli da gube tlo pod nogama. Toljan je po desnoj strani pravio probleme odbrani rivala i posle jednog takvog prodora u 35. minutu je asistirao Zelkeu koji glavom sa desetak metara pogađa mrežu. Ipak, Englezi su uspeli brzo da reaguju i Demaraj Grej je u finišu prvog poluvremena izjednačio posle kornera i gužve pred golom Nemaca.

Tek što je počelo drugo poluvreme, opet se zatresla mreža Nemačke. Uporni Hjuz je probio po desnoj strani i kao na tacni poslužio Abrahama. Čelsijevom klincu je ostalo samo da gurne loptu u mrežu... Sredinom drugog poluvremena su maleri zadesili oba tima. Nemci su ostali bez povređenog Zelkea, a kod Engleza je iz istog razloga morao da izađe Čaloba.

Kako je meč odmicao, povećavao se pritisak Nemaca. Počelo je da pršti oko gola Pikforda i konačno su Panceri u 69. minutu stigli do zasluženog izjednačenja. Ovoga puta su oni imali sreće posle kornera. Plate je sjajno skočio na prvoj stativi i postigao prelep gol glavom.

Nastavili su Nemci da napadaju, a Pikford je u nekoliko navrata pokazao zašto je treći najskuplji golman u istoriji fudbala. Englezi su potpuno ostali bez daha i igre i jedva se nekako odbranili do produžetaka. Ušao je i nedovoljni oporavljeni Redmond, ali ni on nije pomogao Englezima da vrate balans na terenu...

Nemačka je dominirala u produžecima,  Amiri je porpustio fenomenalnu šansu da dotuče Engleze koji su jedva stajali na nogama i čekali šenale. Uspeli su da se odbrane.

Arnold je otvorio penal rulet za vođstvo Nemaca, Bejker je izjednačio. U drugoj seriji su se razbranili golmani. Pikford je zaustaviio udarac udarac Gerharta, a Polersbek šut Abrahama. Filip je vratio Nemce u vođstvo, a Čilvel opet poravnao.  Majer je bio siguran u četvrtoj seriji, kao i Vord Prauz. Pikfordu je malo falilo da odbrani udarac Amirija u petoj seriji, a onda je Polersbek pročitao Redmonda i odveo Pancere u finale. 

(FOTO: Action images)


tagovi

poljska 2017NemackaEngleskaDemarej GrejDavi Zelke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara