""
""

Dik odlazi, ali je daleko važnije šta će ostaviti iza sebe

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.11.17. | 14:26

Utakmice sa Škotskom i Rumunijom imaju daleko veću važnost nego što se čini, jer upravo kreće proces stvaranje nove generacije koja će pokušati da vrati nacionalni tim na veliku scenu

Holandija je drugi uzastopni ciklus okončala bez plasmana na veliko takmičenje, pa selektor Dik Advokat nije imao pravo da kao još jedan gubitnik u nizu ostane na klupi nacionalnog tima. Ipak, iskusni strateg ima veliku moralnu obavezu prema fudbalskoj naciji da iza sebe ostavi tim koji će imati makar obrise neke naredne generacije koja bi mogla da vrati Holandiju na veliku scenu.

Izabrane vesti

Upravo iz tog razloga Oranje prijateljskim mečevima sa Škotskom u Aberdinu (20.45), odnosno Rumunijom u Bukureštu (utorak, 14.00) dočekuje sa velikom pažnom, jer će se upravo u narednih 180 sati fudbala pokazati ko od aktuelne generacije zaslužuje predvodi novi talan holandskog fudbala.

ŠKOTSKA - HOLANDIJA
1 (3,60) X (3,30) 2 (2,00)

Era Arijena Robena je završena. Po mnogima, u pitanju je poslednji igrač velike generacije holandskih fudbalera, mada je Advokat u novog lidera ekspresno promovisao još jednog veterana Veslija Šnajdera. Pored njega, okosnicu na sredini terena činiće Kevin Strotman i Žoržinjo Vajnaldum. Mnogo se očekuje i od Virdžila van Dajka, čiji bi rast kvaliteta konačno mogao holansku odbranu da učini stabilnom.

Svežinu u tim bi mogli da donesu debitanti, mladi vezista Ajaksa Doni van de Bek i odlični napadač PSV Ajndhovena Jirgen Lokadija, koji je konačno počeo da trese golove u Erediviziji i to bi mogao da prenese na nacionalni tim, koji je nekada predstavljao pojam za efikasnost. Zavidna je forma i Memfisa Depaja, koji je prelaskom u Lion ponovo pronašao sebe.

Škoti imaju razloga da budu zadovoljni sa nedavnim kvalifikacijama, s obzirom da su se u finišu čak i uključili u borbu za plasman u Baraž. Privremeni selektor Malki Mekej takođe je iskoristio priliku da oproba debitante. U pitanju su Rajan Džek iz Rendžersa i Rajan Kristi iz Abertina, a tu je i Keni Meklin (Aberdin) koji je opravdao očekivanja na prvom nastupu i dobiće novu šansu.

PRIJATELJSKE UTAKMICE:

15.00: 2,40 Jermenija 3,10 Belorusija 2,95

18.00: 1,60 Finska 3,50 Estonija 5,90

19.15: 2,60 Rumunija 3,00 Turska 2,75

20.00: 1,72 Iran 3,20 Panama 5,20

20.45: 3,60 Škotska 3,30 Holandija 2,00

(FOTO: Action images)


tagovi

Dik AdvokatEvropaHolandijaMalki Mekejreprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara