"Vlade Divac"
"Vlade Divac"

Divac: Posao u Sakramentu neće uticati na obavljanje funkcije predsednika, ostajem na čelu OKS do kraja olimpijskog ciklusa

Vreme čitanja: 1min | sre. 04.03.15. | 18:17

„I do sada sam živeo na relaciji Sjedinjene Američke Države – Srbija“, rekao je bivši košarkaš

Vlade DivacPredsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac potvrdio je danas da ostaje na čelu te organizacije do isteka mandata u februaru 2017. godine.

Divac je u utorak izabran je na mesto potpredsednika košarkaških operacija NBA ekipe Sakramento Kings, ali je naglasio da njegovo angažovanje u OKS ostaje nepromenjeno do kraja olimpijskog ciklusa.
„Zadovoljstvo mi je što sam dobio priliku da se vratim u klub za koji me vežu najlepše uspomene u mojoj košarkaškoj karijeri. Smatram da je mesto potpredsednika u Sakramentu velika čast i da ovo može biti samo dodatna snaga za našu olimpijsku kuću u međunarodnim okvirima. Moje angažovanje u OKS ostaje nepromenjeno do kraja olimpijskog ciklusa, a obzirom na to da sam i do sada živeo na relaciji Sjedinjene Američke Države - Srbija posao u Sakramentu neće ni na koji način uticati na obavljanje funkcije predsednika OKS“, izjavio je Divac, a prenosi nacionalni Olimpijski komitet.

Izabrane vesti

Bivši košarkaš smatra da organizacija neće ispaštati zbog njegove nove funkcije.
Sistem rada unutar OKS postavljen je tako da uspešno funkcioniše već sedmu godinu, čak i onda kada ja nisam u Srbiji, prvenstveno kroz angažovanje potpredsednika Žarka Paspalja i Ivana Todorova, kao i ostalih članova Izvršnog odbora“, istakao je Divac.

Pored dužnosti predsednika OKS, Divac obavlja i funkciju člana Izvršnog odbora Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta, član je Centralnog borda FIBA ispred Komisije za igrače, a na čelu je i fondacije „Ana i Vlade Divac“.

(FOTO: Action images)


tagovi

Vlade DivacSrbijaSakramento KingsOKSNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara