Đorđe Despotović
Đorđe Despotović

Đorđe Despotović igra fudbal života! Gol u srce Spartaka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.09.19. | 17:30

Orenburg usred Moskve slavio sa 2:1

Nije možda klub iz kategorije posebno atraktivnih, ali pitajte bilo koga u Orenburga ko je gazda tima i svi će vam reći: Đorđe Despotović! Nekadašnji golgeter Spartaka i Crvene zvezde u Rusiji igra fudbal života što je još jednom pokazao u iznenadnoj pobedi nad slavnim Spartakom. Usred Moskve 2:1 za Orenburg uz drugi gol 27-godišnjeg srpskog napadača.

Ukupno peti ligaški u sezoni za Despotovića, a taj učinak dobija na značaju kad znamo da je Orenburg u 12 kola samo 14 puta tresao protivničku mrežu. Sve se u tom klubu vrti oko Despotovića. I kapitenska traka je na njegovoj ruci. Nastavi li ovako možda će Despotović sledećeg leta sebi obezbediti i ugovor života. Posebno zato što će na leto biti slobodan igrač.                

Izabrane vesti

Sudeći po igrama – zaslužio ga je. Već je dobio nagradu za najlepši gol avgusta zbog onih čudesnih makazica protiv Ahmata, ali Spartakov skalp ipak je mnogo značajniji. A ni sada nije manjkalo estetike. Ima Despotović istančan osećaj za gol. Pobegao je čuvaru kod kornera sa leve strane i sa prve stative je perfektno zalomio ka suprotnoj. Ništa tu nije mogao golman Maksimenko. Idealan udarac. Iz nimalo lagane situacije.

Još pre toga je Andre Malih pogodio za 1:0 i posle Despotovićevog gola Spartak je bio u nokdaunu. S tim da Orenburg nije baš tim koji ume da dokrajči grogiranog rivala. Štaviše, svojski su se potrudili da ga ožive. Samo dva minuta posle Despotovićevog gola ostavili su Lorenca Melgareha samog na petercu i dozvolili mu da smanji zaostatak domaćeg tima. U 72. minutu Hrvat Danijel Miškić dobija drugi žuti karton i Orenburg ostaje sa igračem manje na terenu. Ali ni to nije bilo dovoljno Spartaku, koji prosto – nema igru.

Nakon što su Malih i Despotović obavili svoje u napadu, odbrana je dovršila posao. Tu je bitnu ulogu imao i Uroš Radaković, 25-godišnji štoper ponikao u Crvenoj zvezdi, koji je odigrao svih 90 minuta za pobednički tim. Orenbug se posle treće pobede u poslednja četiri kola odmakao od začelja tabele.

Što se tiče Spartaka, četvrti poraz u nizu. Nije problem onaj prvi od Zenita, ali vezani neuspesi u duelima sa Ufom, Uralom i Orenburgom govore da nešto ozbiljno ne štima u timu Olega Kononova. Fali recimo špic koji daje golove. Nije da danas nisu imali šanse. Samo nisu znali kako da ih iskoriste. Despotović jeste.

PREMIJER LIGA RUSIJE - 11. KOLO:

Subota

Krila Sovjetov - Tambov 2:0 (0:0)
/Soboljev 73pen, Kanunjikov 74/

Rostov - Dinamo 3:0 (2:0)
/Popov 25, Šomurodov 36, Zajnutdinov 73/

Lokomotiva - Zenit 1:0 (0:0)
/Krihovijak 48/

Nedelja

Ural – CSKA 0:3 (0:1)
/Magnuson 17, Sigurdson 57, Bijol 65/

Rubin - Ufa 0:0

Spartak - Orenburg 1:2 (0:1)
/Melgareho 65 – Malih 43, Despotović 63/

Krasnodar - Arsenal 2:0 (1:0)
/Ari 38pen, Sulejmanov 63/

Ponedeljak

18.30:  (2,15) Soči  (3,20)  Ahmat (3,60) 

NAPOMENAKvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara