"Djuk slavi petu titulu"
"Djuk slavi petu titulu"

Djuk je šampion Amerike, veliki Majk peti put odneo mrežicu kući! Viskonsinova suša od 74 godine se nastavlja! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.04.15. | 08:32

Nesuđeni reprezentativac Srbije, Frenk Kaminski, briljirao je sa 21 poenom, ali Kžiževski i Plavi đavoli su spustili rampu Viskonsinu i odneli peti trofej šampiona NCAA lige u svoje vitrine – 68:63

Djuk slavi petu titulu

Majk Kžiževski je ponovo dokazao da je najbolji! Djuk Blu Devilsi osvojili su svoj peti šampionski pehar u NCAA ligi pobedom nad Viskonsinom – 68:63 i do svih pet odveo ih je američki selektor koji je novim uspehom sa Đavolima sebe nezvanično ustoličio na kraljevski presto namenjen najboljem koledž treneru svih vremena!

Izabrane vesti

 Da Kžiževski jednostavno zna kako se osvajaju trofeji pokazuje i činjenica da ni još jedna mostruozna partija nesuđenog Orla, Frenka Kaminskog, nije mogla da pomogne Bedžersima koji će nastaviti da sanjaju sveti gral univerzitetske košarke posle 74 godine, iako su se po treći put u ovom veku našli na Fajnal foru.

Bilo je svega – sjajnih poteza, velikog naboja i sjajne atmosfere koja je uvek prisutna kada „klinci“ igraju za titulu. Čitave Sjedinjene Države mogle su da vide na delu dva verovatno najbolja visoka igrača koja će uskoro na NBA draft uz Karla Entonija Taunsa. Frenk Kaminski i Džalil Okafor su apsolutno bili prve zvezde ovih timova čitave sezone, a šampionskom naslovu radovao se ovaj drugi, iako je lider Visoknsina koji je nedavno dovođen u vezu sa reprezentacijom Srbije individualno bio daleko bolji.

Sudar titana - Okafor protiv Kaminskog

Međutim, posle meča ni jedan ni drugi nisu bili u prvom planu pošto je šou ukrao fenomenalni ruki Djuka Tajus Džons. Osim što je bio najbolji strelac finala i što mu je uručena MVP nagrada na kraju, bek Đavola je bio i najbolji kada je ekipi Majka Kžiževskog bilo najpotrebnije, ubacio je čak 19 poena u drugom poluvremenu, te je sa dve ključne trojke u finišu prelomio meč u korist svog tima uz malu pomoć Okafora. Džons je na kraju proglašen i najkorisnijim igračem završnog turnira, a slavlje u Indijanapolisu, ali i malenom Daramu odakle dolaze Đavoli moglo je da počne.

Na kraju, on je postigao 23 poena, Grejson Alen dodao je 16, a jedan od najvećih talenata Amerike, Džalil Okafor, postigao je samo 10 uglavnom zbog smanjene minutaže usled problema sa faulovima, koji su zadesili i drugu zvezdu Džastisa Visloua koji je upisao poen više. S druge strane, Frenk Kaminski je opravdao je nadimak „novi Dirk“, te bi sa 21 poenom i 12 skokova verovatno bio heroj da su se Bedžersi radovali tituli koju čekaju od davne 1941. godine.

Blu Devilsi su tako došli do pete titule u istoriji univerziteta i do svih pet odveo ih je jedan čovek koji već 35 godina sedi na klupi Djuka. Veliki Majk je opet pokazao da je najbolji i još jednom je – tradicionalno – isekao taličnu mrežicu sa obruča i odneo je za uspomenu! Ove sezone davane su mu daleko manje šanse nego što je to bio slučaj prethodnih godina pošto je Kentaki bio već viđen na pobedničkom postolju, ali nikad ne potcenjujte Majka Kžiževskog!

Kžiževski ponovo uzima mrežicu

NCAA - finale:

Djuk Blu Devils - Viskonsin Bedžers 68:63 (31:31, 37:32)
/Džons 23, Alen 16 - Kaminski 21, Hejs 13/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Viskonsin BedžersNCAAMajk KžiževskiFrenk Kaminski JuniorDjuk Blu Devils

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara