Đulene, moraće to mnogo bolje u Rusiji! Tunis zamalo odoleo, Aspas umanjio brigu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.06.18. | 22:38

Lopetegi na terenu imao gotovo najjači sastav, ali na kraju je džoker sa klupe morao da rešava...

Španija umalo je pala generalnu probu za Mundijal u Rusiji!

Tunis je zamalo odoleo u Krasnodaru protiv gotovo najjačeg tima Španije, a celu stvar morao je da rešava i brigu da umanjuje džoker sa klupe - Jago Aspas. Na kraju, posle mnogo natezanja i mučenja, Španija je savladala Tunis minimalnim rezultatom (1:0), ali je ostao utisak da Crvena furija mora mnogo bolje i ubedljivije na predstojećem Svetskom prvenstvu, a vredi podsetiti da će grupu deliti sa Portugalijom, Marokom i Iranom. 

Izabrane vesti

MOZZART KVOTE
Španija pobednik prvenstva - 7,20

Selektor Đulen Lopetegi je na teren poslao gotovo najjači sastav i to u formaciji 4-2-3-1, uz pojedine napadačke transformacije u 4-3-3, ali i sistem 3-5-2 u finišu utakmice, baš kada je Aspas na terenu zamenio Đordija Albu. Iz očekivane startne postave na Mundijalu nije bilo Danija Karvahala, umesto koga je na desnom boku započeo Alvaro Odriozola, dok je mesto Dijega Koste u srcu napada zauzeo Rodrigo. Odbrambeni kvartet činili su još Pike i Ramos, ispred njih bili su Buskets i Alkantara, dok su iza Rodriga bili Silva, Isko i Inijesta. I pored toga, Španija je morala da sačeka završnih pet minuta utakmice kako bi pronašla put do mreže Tunisa. 

A tada je na scenu stupio Aspas. Počelo je sve, doduše, od Busketsa koji je jednim dodavanjem presekao ceo vezni red i odbranu Tunisa i uposlio Dijega Kostu, koji je na isteku punog časa igre odmenio Rodriga. Napadač madridskog Atletika se malo spetljao s loptom, ali je uspeo da se snađe dobro i pošalje dobru loptu ka Aspasu koji je sa gotovo 16 metara levo iskosa raspalio po lopti iz sve snage, a ona je po zemlji prošla golmana Matlutija i nekoliko igrača Tunisa, koji su nemoćno ispratili celu akciju.

Uprkos gotovo svim najjačim imenima u startnoj postavi, Tunis je utakmicu otvorio gotovo ravnopravno sa Furijom. Čak je i sastav sa severa afričkog kontinenta imao prvu ozbiljniju šansu. Ferjani Sasi bio je taj koji je dobio odličnu loptu i našao se usamljen ispred Davida de Hee. Umesto da je probao mirnije da završi akciju, Sasi se odlučio da puca iz sve snage, a njegovu nameru pročitao je De Hea i potpuno mirno odbranio udarac.

Nastavak utakmice nije doneo previše uzbuđenja ispred oba gola, ali je Španija diktirala tempo. Tunis se kasnije odlučio mahom za vrlo defanzivnu varijantu i Naima Slitija kao jedinog igrača koji je redovno bio na polovini Španije io tek povremene napade, što je umalo dala rezultat. Uzbuđenja je toliko manjkalo da se na sledeću veliku šansu čekalo gotovo punih 45 minuta po šutu Sasija. Bila je to prva ozbiljna šansa za Španiju, koju David Silva nije uspeo da pretvori u gol. Bila je to situacija koju je teško bilo promašiti nego pogoditi, ali je njegova lopta posle odbitka od stative i udarca sa peterca završila preko gola. 

Baš nakon te akcije Lopetegi se odlučio da na teren pošalje Marka Asensija i Dijega Kostu,  dok je već na poluvremenu uveo Vaskeza, Kokea i Nača umesto Iska, Alkantare i Odriozole. Ali, kako ni ova postavka nije dala rezultat, selektor Španije uveo je Aspasa u 76. minutu i praktično postavio formaciju 3-5-2. Gol je pao samo osam minuta kasnije, posle dobre reakcije Aspasa.

S obzirom na razliku u kvalitetu dve ekipe i sve što je viđeno u Krasnodaru, Španija možda i ima razloga za brigu. Jer, s ovakvom igrom kakvu je pokazala danas - teško da će moći da uradi nešto značajnije...

MEĐUNARODNE PRIJATELJSKE UTAKMICE:

Letonija - Azerbejdžan 1:3 (0:1)
Mađarska - Australija 1:2 (0:0)
Estonija - Maroko 1:3 (0:2)
Finska - Belorusija 2:0 (1:0)
Srbija - Bolivija 5:1 (4:0)
Švedska – Peru 0:0
Danska – Meksiko 2:0 (0:0)
Španija – Tunis 1:0 (0:0)
Francuska – SAD 1:1 (0:1)

Foto: Action images


tagovi

Fudbalska reprezentacija Španijereprezentacija Tunisa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara