Dortmund pazario štopera posle pet utakmica seniorskog fudbala - cena 16.000.000 evra (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.01.19. | 16:37

Sve je dogovoreno, lekarski pregledi tokom naredne nedelje...

Za sada na Vestfalenu aktuelni su bili samo odlasci. Kristijan Pulišić u astronomskom transferu prešao je u Čelsi za 64.000.000 evra (ostaje na pozajmici u Borusiji do leta), dok će Sebastijan Rode rehabilitaciju karijere potražiti u Frankfurtu. Red je, jelte, da se zarađeno troškara. Ideja sa Torganom Azarom još je daleko od realizacije, ali zato je zadnja linija pojačana. Čeka se samo ozvaničenje. Novi igrač Dortmunda postaće 19-godišnji Argentinac Leonardo Balerdi kojeg je mesecima unazad merkala Barselona.  

Uvek dobro obavešteni Bild javlja da je posao zaključen, da će mladi štoper parafirati tokom naredne sedmice, te da će ugovor biti na četiri i po godine. Na ime obeštećenja, tvrdi isti izvor, njegov matični klub Boka Juniors dobiće 16.000.000 evra. Prethodnih dana provlačila se priča da Balerdi ima fiksnu otkupnu klauzulu u ugoviru u visini 8.600.000 evra, ali se očito ispostavila netačnom. 

Izabrane vesti

Poslednjih nekoliko dana glavni skaut Dortmunda Markus Pilava boravio je u Buenos Ajresu, gde se sa čelnicima Boke utanačio sve detalje. Više, dakle, ne postoji ni najmanja dilema da će Balerdi obući dres Borusije i pojačati konkurenciju na štoperskim pozicijama koje trenutno popunjavaju Dijalo, Zagadu, Toprak i često povređeni Akanđi. Ujedno, Balerdi je i ozbiljan zalog za budućnost, s obzirom da će uz Zagadua biti najmlađi u defanzivnoj liniji. 

Zanimljivo da je Leonardo Balerdi u karijeri odigrao samo pet utakmica seniorskog fudbala, odnosno 450 minuta u prvom timu Boke. Ako je suditi po tome Nemci su očigledno "namirisali" ozbiljan potencijal...

 


tagovi

Leonardo BalerdiZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara