""
""

Dragi su mi prijatelji, pobeda mi je draža!

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.03.14. | 19:03

Predrag Luka kaže da će ostaviti emocije po strani uoči meča sa Radom, a Aleksandar Lazevski dodaje da mu je čudno što će prvi put zaigrati protiv Partizana sa kojim se borio u Ligi šampiona

Kao što je govorio Aristotel – „drag mi je Platon, al' mi je istina draža“ – tako i geslo staro više od dva milenijuma važi pred mali beogradaski derbi između Rada i Partizana, jer će trećina aktera moći da preformuliše rečenicu čuvenog filozofa i uoči istračavanja na teren pruži suparniku ruku, uz poruku: „volim bivši klub, al' su mi bodovi bitniji“.

Crno-bele će na Vračar dovesti bivši strateg Građevinara, Marko Nikolić, u dresu šampiona zaigraće Predrag Luka i Filip Malbašić, afirmisani na Banjici, baš pod rukovodstvom sadašnjeg šefa struke. Ono što će poslednjem meču 19. kola Superlige dati posebnu notu je mogućnost da se naspram njih nađu čak četvorica nekadašnjih fudbalera kluba iz Humske: Aleksandar Lazevski, Srđa Knežević, Dejan Babić, Perica Stančeski, dok Branislav Milošević zbog žutih kartona nema pravo igranja.
„Posebne emocije vežu me za Rad, taj klub mi je dosta dao, u njemu sam napredovao i igrama zaslužio poziv u Partizan, ali kao profesionalac ne mogu da se vodim emocijama, zanima me isključivo interes crno-belih. Sigurno će biti emotivan susret, ali već sam igrao dva puta protiv Građevinara i navikao da kontrolišem sebe. Daću sve za pobedu mog kluba, jer nas samo trijumf održava u trci za titulom“, kaže za MOZZART Sport Predrag Luka.

Izabrane vesti

Hitronogi krilni vezista je u Radu proveo tri godine i nikad nije slavio protiv crno-belih (0:1‚ 1:4, 0:3, 2:2), a isto tako u dresu crno-belih zna samo za trijumfe protiv bivšeg kluba (3:1, 2:0), pa se nada nastavku niza.
Ovo više nije onaj Rad kad smo Malbašić, Kojić i ja igrali, klub je pretrpeo promene na svim nivoima, ali ostao veran prepoznatljivo lepoj igri. Dodatni plus za Građevinare je podatak da ima dosta iskusnih igrača, dokazanih na našim terenima, svesni smo da nas očekuje težak zadatak, međutim... Iako im gori pod nogama u borbi za opstanak, ne mogu igrači Rada više da žele pobedu od nas! Jurimo titulu i svaki meč nam je kao finalni, zato moramo na Vračaru da igramo jednako ambiciozno, motivisano i agresivno kao u Kragujevcu, samo tako bi 5:0 protiv Radničkog dobilo na značaju“, dodao je Luka.

Ako će Požarevljanin biti adut Partizana, njegove prodore po desnoj strani pokušati da osujeti momak koji je svojevremeno igrao i Ligu šampiona. Na poziciji levog beka prvi put protiv crno-belih zaigraće Aleksandar Lazevski.
Biće mi u najmanju ruku čudno, ali sam siguran da neću promašiti svlačionicu“, smeje se Lazevski i dodaje da do pre samo godinu dana nije mogao da zamisli ovakav scenario. „Čudni su fudbalski putevi, nikad ne znaš šta te očekuje sutra, nisam mogao ni da pomislim da će igrati protiv mojih crno-belih, a sad je to stvarnost. Sve je u redu, imam među crno-belima dosta prijatelja, međutim, bar 90 minuta nikog neću poznavati, jer tako nalažu pravila profesionalizma. Sad sam u Radu i moj zadatak je da pružim najbolju partiju zarad interesa sadašnjeg kluba“.

Makedonski reprezentativac stigao je na Banjicu kao pozajmljen igrač ukrajinske Hoverle i veruje da će projekat Građevinara rezultirati ispunjavanjem glavne misije – opstanka.
Rezultati današnjih utakmica idu nam na ruku, još ako bismo osvojili poen ili tri protiv crno-belih to bi bio ogroman dobitak iz ovog kola. Moj utisak je da je Partizan najbolji tim u državi i zato nemamo šta da izgubimo na Vračaru. Čak i ako budemo poraženi, svesni smo da ćemo bodove za proboj iz opasne zone morati da potražimo u mečevima sa nama ravnim ekipama“, dodao je Lazevski u izjavi za naš portal.

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaRadPredrag LukaFK PartizanAleksandar Lazevski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara