"Grobelar"
"Grobelar"

Drakula makar nekad izađe iz mrtvačkog sanduka, a Minjole se drži linije kao pijan plota

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.11.14. | 14:48

Legendarni golman Liverpula Brus Grobelar žestoko kritikovao Belgijanca

GrobelarKatastrofalni rezultati Liverpula, ekspresno urušavanje prošlogodišnje pozicije u vrhu tabele Premijer lige i činjenica da je na rubu eliminacije iz Lige šampiona, uglavnom se pripisuju impotentnom napadu, sramnom učinku Marija Balotelija, omaškama u prelaznom roku, ali sve je više zagovornika stava da Crvenima ne ide zbog užasne odbrane.

Za jednog od glavnih zastupnika takvog stava važi Brus Grobelar, legendarni golman kluba s Enfilda, koji je prst krivice uperio ka sadašnjem čuvaru mreže Simonu Minjoleu. Čak ne smatra da su problemi od juče, već da datiraju izu minule sezone.
Prvo i prvo, tim koji dozvoli da primi 50 golova u sezoni ne zaslužuje da bude na drugom mestu tabele Premijer lige. Drugo, loš učinak odbrane zamaskirali su brilijantni napadači poput Luisa Suareza i Danijela Staridža, pošto su postigli dosta golova (52 od ukupno 101 Liverpulovog)“, podseća Grobelar, šestostruki prvak Engleske s Liverpulom i prvak Evrope sa istim klubom iz 1984. godine

Izabrane vesti

I nastavlja da bljuje vatru u pravcu belgijskog čuvara mreže.
„Uvek sam govorio da je Minjole problem. Govorio sam odavno da ne komanduje kaznenim prostorom. Gori je i od Drakule! Ovaj makar nekad izađe iz mrtvačkog sanduka, a Minjole se drži linije i ne pomera se“.

MilnjoleUsledio je i savet bivšem golmanu Sanderlenda:
Šesnaesterac je prostor predviđen za golmana i ako u modernom fudbalu krenete na loptu, uhvatite je, makar po cenu da vas udare, bar ćete iznuditi faul za svoj tim. Nije to nauka o raketama na mlazni pogon, Minjole je veliki dečko i mora da istrčava na visoke lopte. Da ih hvata. Makar će dobiti više prekršaja u svoju korist, a primiti manje golova“, rekao je Grobelar.

Za one koji ne znaju, reč je o golmanu poreklom iz Južne Afrike, ali reprezentativcu Zimbabvea (33 utakmice), koji je u finalu Kupa šampiona 1984. izveo čuveni ples u penal-seriji protiv Rome i tako zbunio priotivničke fudbalere (Bruna Kontija i Frančeska Gracijanija).

Njegov recept 2005. prepisao je Jirži Dudek i u finalu Lige šampiona bio jedan od najzaslužnijih za čudesni trijumf nad Milanom.

(FOTO: Action images)


tagovi

Brus GrobelarEngleskaEvropaLiverpulPremijer ligaSimon Minjole

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara