Drama u Pioniru, Partizanov spasilac je Lendejl!

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.01.19. | 20:37

Australijski centar košem iz odbitka uz zvuk sirene doneo pobedu nad Mornarom

Košarkaši Partizana pobedili su u hali Pionir ekipu Mornara iz Bara sa 75:73 u utakmici 14. kola Jadranske lige. Pobedonosni koš dao je Džok Lendejl iz odbitka uz zvuk sirene, a ovo je crno-belima bio drugi uzastopni trijumf u regionalnom takmičenju.

Partizan je igrao previše opušteno, moglo bi se reći i neodgovorno u određenim trenucima, kao da se ne radi o važnoj utakmici u borbi za plasman u plej-of. I kao da će Mornar sam sebe da pobedi jer je došao u halu Pionir. Šta reći o igri crno-belih kada su za 40 minuta više od 30 puta šutnuli za tri poena. Bez ikakve ideje i discipline u igri i ne bi bilo nezasluženo ni da je Mornar odneo pobedu.

Izabrane vesti

U drugi plan je pao i debi novog krilnog centra Nikole Jankovića, mada je na parketu proveo tek tri minuta.

Ovo je bila najslabija partija Partizana otkako je Andrea Trinkijeri došao u klub, a pritom valja imati na umu da je Mornar igrao bez jednog od najbolji strelaca Nemanja Vranješa. Na kraju su crno-beli imali i sreće i upisali trijumf koji ih održava potpuno živim u borbi za plej-of poziciju.

Partizan je igrao katastrofalno pogotovo u poslednjoj četvrtini, za sedam minuta dao je samo četiri poena, a Barani su serijom od 9:0 znali to da kazne i povedu sa 66:59. A onda je na scenu stupio Aleks Renfro koji je sa tri pogotka vratio Partizan u život i to za samo jedan minut.

Mornar je bio blizu pobede, imao ju je u rukama kada je Taj Voler na nešto više od sekunde do kraja pogodio za dva poena. A onda potpuni pad koncentracije gostiju. Posle tajm-auta, lopta je došla do Renfroa, kojeg je, čini se bespotrebno, faulirao Drenovac. Do kraja je ostalo još 0,4 sekunde, Renfro je pogodio prvo, promašio drugu, ali je u skoku iz odbitka Lendejl gurnuo kroz obruč i postao junak.

Čudna je bila atmosfera u hali Pionir. Zbog kazne tribine su bile prazne, dok je u parteru i ložama bilo nešto publike sa sezonskom ulaznicama. A i igra oba tima u prvom poluvremenu bila je više “basketaška” nego ozbiljna.

Partizan je, recimo, u tih 20 minuta čak 18 puta šutirao za tri poena, što se donekle može opravdati činjenicom da je Aleksej Nikolić ubacio prve tri trojke, pa je valja i ostale vukla lopta.

Ni gosti nisu bili ništa bolji. Antabija Voler je prvi napad na meču, posle deset sekundi, završio šutem za tri poena. Ipak, u takvoj postavci stvari bolje su se snašli crno-beli koji su imali vođstvo uglavnom pet do šest poena.

Raspoložen za igru bio je Stefan Janković koji je još jednom demonstrirao kako može da šutira sa distance kada racionalno bira šuteve. Često se izvlačio van reketai zadavao dosta problema visokim igračima Mornara.

Gosti iz Bara su u trećoj deonici uspeli da dođu do izjednačenja pre svega zahvaljujući činjenici da je Partizan nastavio da se ispucava za tri poena i to bez previše uspeha. Vrlo dobru ulogu u tom periodu za Mornar imao je Francuz Lending Sane sa nekoliko pogodaka i dobrih reakcija u odbrani.

Da nije bilo iskusnog Aleksa Renfroa, Barani su vrlo lako mogli da dođu do potpunog preokreta, a u prve tri četvrtine bilo je evidentno koliko Partizanu nedostaje učinak večeras uspavanih Radeta Zagorca, Vanje Marinkovića i Markusa Pejdža.


PARTIZAN - MORNAR 75:73
/18:14, 20:15, 17:24, 20:20
/

Hala: Aleksandar Nikolić.
Gledalaca: 1.200.
Sudije: Ilija Belošević, Marko Juras, Radoš Arsenijević.

PARTIZAN: N. Janković, Pejdž 5, Si 2, Marinković, Veličković 2, Pecarski, Zagorac 6, Renfro 18, S. Janković 11, Lendejl 12, Gagić 8, Nikolić 11. Trener: Andrea Trinkijeri.

MORNAR: Grant 5, Mićović 4, Mijović 3, Drenovac 8, Pavić, Vujošević, Pavićević, Voler 24, Sane 9, Rebić 12, Luković 8. Trener: Mihailo Pavićević.


ABA LIGA - 14. KOLO

Petak
Krka - Crvena zvezda 66:96
/Balažič 13 - Kešelj 20/

Cibona - FMP 90:71
/Bundović 22 - Pot 15/

Zadar - Olimpija 84:80
/Litl 21 - Lapornik 18/

Subota
Partizan - Mornar 75:73
/Renfro 18 - Voler 24/
21.00: (3,05) Mega Bemaks (15,0) Cedevita (1,45)

Nedelja
17.00: (1,17) Budućnost (20,0) Igokea (5,50)

* Kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


tagovi

Aleks RenfroTej Voler

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara